Előszó

2011. február 8., kedd

2. tortadíszítő tanfolyam


 Március 18.-án Trüffel tortát készítünk, liszt nélküli piskótából. A betöltött tortát mindenki ízlésének megfelelően díszítheti fel, amihez természetesen ötleteket és segítséget is nyújtunk.. Ismét lesz formatorta bemutató, melynek keretein belül egy női táskát fogok elkészíteni.

Lépések:
Trüffel piskóta megsütése, mely teljes egészében liszt nélkül készül, 23 cm-es átmérőjű tortakarikában. Elsajátíthatóak az összetettebb piskóta, készítési és sütési technikái.
Torta betöltése egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető krémmel, ami mindenkit előkészítve fog várni. Megtanulhatóak az alapvető trükkök, amivel gyorsan, egyszerűen és szépen lehet betölteni a tortákat. Bátrabbak az egyszerű faragásokkal is megpróbálkozhatnak.
Dísztorta burkolása marcipánnal, illetve aki nem szereti a marcipánt, annak lehetősége lesz csokoládéval is díszíteni. Végül feldíszítjük a tortát, marcipán virágokkal, figurákkal illetve készíthetünk csokoládé díszeket is.
Menet közben pedig megtekinthető a figurális torta bemutató, aminek a legutóbbi tanfolyamon is nagy sikere volt. Ezúttal egy női táskát fogok elkészíteni. Elleshetőek a tortafaragási alapok, a merevítő anyagok készítése valamint a tortaburkolási trükkök.

A készített tortát természetesen mindenki hazaviheti.

2 megjegyzés: