Előszó

2011. április 21., csütörtök

3. Tortadíszítő tanfolyam

A következő tanfolyam május 9.-én lesz és 10:00-14:00 óráig tart.
Az ostyafotók kezelését érdemes meg tanulni minden díszíteni vágyó cukrász, illetve hobbicukrász számára. Kis gyakorlás után hamar ráérezhetünk a titkára, és onnantól kezdve számtalan formában kihasználhatóak az előnyei.
 
Felhasználhatósága a végtelenségig variálható, és bizonyos dísztorták elkészítése szinte lehetetlen az ostyafotók nélkül.


 

 Tehát a tanfolyam menete:
 Megsütünk egy hagyományos, 10(18 cm átmérőjű) szeletes piskótát, sütőpor nélkül. Majd betöltjük a világ leggyorsabban elkészíthető, habkönnyű csokoládékrémjével, amely valódi csokoládéval készűl. A betöltött tortát ostyaképpel fogjuk díszíteni.

 


Megtanuljuk az ostyát úgy felhelyezni, hogy akár napokig a helyén maradjon. Ezen kívül megvitathatunk kisebb vagy nagyobb díszítési fortélyokat, ötleteket.


 Természetesen nem marad el a figurális torta bemutató sem, melynek keretein belül egy képeskönyvet fogok elkészíteni.
Aki saját képről szeretne ostyát készítetni, küldjön nagy felbontású jpg formátumú képet a farkasvilmos78@freemail.hu címre május 7.-ig. Tehát az elküldött fotókat, az erre a célra rendszeresített, ételfestékkel feltöltött nyomtatóval, ki fogom nyomtatni ostyalapokra. Ezek a képek mindenkit készen fognak várni. A helyszínen sajnos már nem lesz lehetőségem képeket nyomtatni ezért kérek mindenkit, hogy időben küldje el a képeket. Ha mégis elfelejtene küldeni valaki, sebaj az általam hozott mintákból még tud választani.
Természetesen az elkészített tortát mindenki hazaviheti.      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése