Előszó

2016. február 9., kedd

Singer torta tanfolyam

Egy torta amit évek óta szeretnénk megtanítani Nektek tanfolyamunkon! 
Rengeteg egyeztetést követően itt az alkalom, hogy egy olyan tanfolyamon vegyél részt, ahonnan az elképesztőnél is több tapasztalattal és tudással térsz majd haza!!!
Egyszerű és hasznos tanácsok mellett, olyan trükköket tanulsz meg, mellyel legyőzöd a gravitációt! Garantáltan profi tortabevonóként térsz majd haza, hiszen tanfolyamunk után bármilyen szabálytalan tortaformát is letudsz majd burkolni! Megtanulod továbbá a varrógéphez tartozó kiegészítő figurák elkészítését, valamint a glazúr technikáról is bővítjük ismereted! 
A torta minden elemét ehető anyagokból készítjük! 
Az elkészített tortát mindenki hazaviheti!

Időpont: 2016.02.16.
Helyszín: Szeged
Tanfolyami díj: 28.990Ft
Oktató: Farkas Vilmos
Info: 30/5406918
Fb/TortaAkademia
Szervező: Torta Akadémia

2016. február 8., hétfő

Túrós fánk

Túrós farsangi fánk
Kb. 15 db-hoz

20 g élesztő
10 ml tej
450 g áttört túró
100 g vaj
6 db tojás sárgája
400 g liszt
1 csipet só
1 rúd vanília kikapart belseje
1 citrom reszelt héja

Az élesztőt futassuk fel a tejjel, majd a többi összetevővel gyúrjuk össze. Érleljük a tésztát 40 percig majd, nyújtsuk 1 cm vékonyra. Szaggassuk ki a fánkokat, kelesszük 20 percig. Majd olajban süssük mindkét oldalát.

Motorcsónak torta


2016. február 7., vasárnap

Pozsonyi kifliPozsonyi kifli

Recept 20 db-hoz

Tészta

100 ml tej
2 db tojás sárgája
10 g élesztő
520 g liszt
50 g porcukor
1 csipet só
160 g vaj
100 g mangalica sertészsír
1 rúd vanília kikapart belseje
1 kiesebb narancs reszelt héja
1 kisebb citrom reszelt héja

Az összes anyagot érdemes előhűteni a tészta készítése előtt. A tejet, a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapart belsejét és az élesztőt csomómentesen elkeverjük. A lisztet és a porcukrot összeszitáljuk. Belekeverjük a sót a citrom és narancshéjat. Majd elmorzsoljuk a lehűtött vajjal és a zsírral. Végül összegyúrjuk a tejes résszel. Ügyeljünk rá, hogy gyors és minél kevesebb mozdulattal dolgozzunk, mert a kezünk melegétől kiolvadhatnak a zsiradékok és ez árt a tészta szerkezetének. Sima felületű tésztát kell kapnunk. Amint a tészta összeállt osszuk 50 g-os darabokra, és gömbölyítsük fel. Hűtőben, letakarva pihentessük 30 percet.

Dió vagy máktöltelék készítése.
A megadott recept 20 kiflire elegendő. A diós vagy mákos töltelék összetevői megegyeznek, vagy dióval, vagy mákkal készítjük. Tehát a harminc tésztához egyszer készítsük el dióval, egyszer pedig mákkal.

240 g darált dió, vagy darált mák
30 g zsemlemorzsa
135-140 ml víz
150 g cukor
30 g vörös áfonya
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 csipet fahéj

Elkészítés:
Keverjük össze az édes morzsát a dióval, vagy a mákkal. A többi anyagot tegyük fel forrni, majd forrázzuk le vele a szárazanyagokat (dió vagy mák és a morzsa), és keverjük össze. Kihűlés után mérjünk ki belőle 30 g-os darabokat.

A sütemény összeállítása:


A lepihent tésztákat, liszt nélkül nyújtsuk ki 10-12 cm széles, ovális alakra. Rúdformában helyezzük bele a tölteléket és sodorjuk bele. A végeiket hegyezzük ki. A diósból patkót a mákosból ácskapocsformát alakítunk. Szilikonos sütőpapírra helyezzük. Lekenjük két tojássárgája és egy egész tojás elegyével. Ezután hűvös helyen pihentetjük, míg meg nem szárad rajta a tojás. Ekkor lekenjük tojás fehérjével, és ismét hűvös helyen szárítjuk. Amint megszáradt rajta a fehérje, tegyük 200 C-fokos előmelegített sütőbe 12 percre. Sütés közben figyeljünk rá, mert minden sütő egy picit más. 

Minionlány


Formatorta bemutató Február 15.-én.
Az ülő minion 
Egy újfajta programot szeretnénk bevezetni a Miele Sütőakadémián. A lényege, hogy egy összetettebb formatorta elkészítését mutatja be a cukrászuk, Farkas Vilmos. Így lehetőség van olyan technikák ellesésére, amikre az eddigi tanfolyamok során még soha. Tehát a résztvevőknek nincs más dolguk, mint vacsora közben szemlélődve tanulni, esetleg egy-két apróságban besegíteni. Az elkészült 30 szeletes valódi dobos ízű minion formájú tortát, a rendezvény végén kisorsoljuk. A programon lelkes amatőrök és cukrászok is részt vehetnek.
Részletek és jelentkezés: https://miele.hu/hu/rendezvenyek/suto-akademia/?id=1012