tag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post5115288327524142175..comments2023-10-25T12:40:26.872+02:00Comments on FarkasVilmos: Piskóta alapreceptFarkas Vilmoshttp://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comBlogger53125tag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-87669661298105012952022-01-31T15:27:27.675+01:002022-01-31T15:27:27.675+01:00A legjobb piskóta recept, rizsliszttel is kiválóan...A legjobb piskóta recept, rizsliszttel is kiválóan működik (gluténmentes).<br />:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03421771803747295610noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-33079551397584130142018-01-04T11:32:15.159+01:002018-01-04T11:32:15.159+01:00Vilmos mi Steviával helyettesítenénk a cukrot amib...Vilmos mi Steviával helyettesítenénk a cukrot amiből kevesebb kell 120g cukrot 0,4g stevia képes helyettesíteni, kérdés, az hogy kell e még valamit hozzátenni, a piskótához, mert ugye normál cukorhoz képest a stevia jóval kevesebb kell, kell e pótolni a kieső cukrot valami mással?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17596301177029093581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-65822699400453757252016-12-12T09:02:21.392+01:002016-12-12T09:02:21.392+01:00Kedves Vilmos.
Szeretnek ilyen szep piskotat csina...Kedves Vilmos.<br />Szeretnek ilyen szep piskotat csinalni en is. Nekem ez valahogy sosem sikerul. Kerdes: a formad amiben dolgozol oke,hogy 23cm atmeroju de milyen magas. Gondolom ez fontos mert ha kihuzom a szelere a tesztat egy sokkal magadabb falu tortaba akkor nem lesz egyenes a teteje. <br />Valaszod elorre is koszonom<br />Petra.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11697828953577337973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-10901175219266384412016-08-06T11:25:24.137+02:002016-08-06T11:25:24.137+02:00Kedves Vilmos!
18cm-s formához milyen mennyiségek...Kedves Vilmos! <br />18cm-s formához milyen mennyiségek szükségesek? Sütési idő is a felére csökken? <br />Előre is köszönöm!<br />Betty<br /><br />Bettyhttps://www.blogger.com/profile/11837755809811103692noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-26919542168135719952016-04-24T15:58:12.246+02:002016-04-24T15:58:12.246+02:00Soha nem tudtam tisztességes piskótát sütni..... e...Soha nem tudtam tisztességes piskótát sütni..... ez egy újabb recept, újabb praktikákkal, gondoltam megpróbálom, hátha most.... Állaga gyönöyrű, színe gyönyörű, illata gyönyörű, de mint az előttem szólónál, nem lett több 3 cm-nél, kb. mint amikor beleöntöttem a 23 cm-s tortaformába. Nem esett össze (mint régen),de nem is volt miből, mert nem jött föl magasra....<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07055528977896475506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-25300386372294286772015-10-28T22:58:38.561+01:002015-10-28T22:58:38.561+01:00Tisztelt Vilmos,
Mindent úgy csináltam, ahogy le v...Tisztelt Vilmos,<br />Mindent úgy csináltam, ahogy le van írva, azzal a különbséggel, hogy én 26cm-es átmérőjű tortaformát használtam, nem 23 cm-eset. A formám magassága 8cm.<br />Szóval mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva, de a piskótám magassága csak kb. 3 cm lett. Az állaga igazi piskóta állag és az íze is kiváló lett. <br />A fehérjét nem vertem nagyon keményre és a sütőajtót se nyitottam ki, csak a végén.<br /><br />Mi lehet a probléma?<br /><br />Tisztelettel,<br />Simon Lászlóatomhttps://www.blogger.com/profile/16307388374397988122noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-22177358198312770322015-08-21T11:49:36.986+02:002015-08-21T11:49:36.986+02:00Kedves Vilmos!
Érdeklődni szeretnék, hogyha 8 toj...Kedves Vilmos!<br /><br />Érdeklődni szeretnék, hogyha 8 tojásból szeretnél elkészíteni a piskótát, akkor ahhoz mennyi liszt illetve cukor szükséges? Illetve tojásonként hány grammal kell növelni a cukor és a liszt mennyiségét?<br /><br />Köszönettel: AlexandraAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06913562307338173578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-34788302449637268192015-08-21T11:49:30.982+02:002015-08-21T11:49:30.982+02:00Kedves Vilmos!
Érdeklődni szeretnék, hogyha 8 toj...Kedves Vilmos!<br /><br />Érdeklődni szeretnék, hogyha 8 tojásból szeretnél elkészíteni a piskótát, akkor ahhoz mennyi liszt illetve cukor szükséges? Illetve tojásonként hány grammal kell növelni a cukor és a liszt mennyiségét?<br /><br />Köszönettel: AlexandraAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06913562307338173578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-27800694964950015382014-08-28T22:19:03.188+02:002014-08-28T22:19:03.188+02:00Kipróbáltam ezt a receptet. Nagyon kíváncsi voltam...Kipróbáltam ezt a receptet. Nagyon kíváncsi voltam. Még sosem mertem sütőpor nélkül piskótát sütni. Így is össze esett minden alkalommal. De most minden másképp történt. Végre egy tökéletes piskótát sikerült készítenem. <br />Készítettem pár képet a sütés folyamatáról:<br /><br />http://kephost.com/image/ooo<br />http://kephost.com/image/ooK<br />http://kephost.com/image/oom<br />http://kephost.com/image/ooH<br />http://kephost.com/image/ooe<br />http://kephost.com/image/oor<br />http://kephost.com/image/ooh<br />http://kephost.com/image/oo4Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17608342937740188173noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-17075941781494860552014-06-01T09:05:11.713+02:002014-06-01T09:05:11.713+02:00Kedves Vilmos,
a piskóta receptedet használom és ...Kedves Vilmos,<br /><br />a piskóta receptedet használom és mindig nagyon szépen sikerül. Most mákos piskóta alapot szeretnék készíteni. Ugyanúgy kell, mint a diós piskótát? (20 g darált mák?). <br />Válaszodat köszönöm, sokat segítenél vele.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10071441326483048844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-36826556757156643572014-02-11T21:46:31.962+01:002014-02-11T21:46:31.962+01:00Kedves Vilmos, köszönöm a szuper receptet, nagyon ...Kedves Vilmos, köszönöm a szuper receptet, nagyon tanulsàgos volt. Emeletes tortàt kèszülök sütni, 26 cm ès 32 cm-es formàhoz hàny tojàssal kell szàmolni?Katahttps://www.blogger.com/profile/17748042465611646506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-55405558199430739482013-10-02T18:33:32.487+02:002013-10-02T18:33:32.487+02:00Szia Vilmos! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha n...Szia Vilmos! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha normál (33X34cm) tepsiben szeretném sütni és, ha azt szeretném, hogy szép magasra feljöjjön a piskótám, akkor hány darab tojásból készítsem? <br />Üdv. Icus :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10416961365260748994noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-51561198472515949122013-08-25T19:54:07.124+02:002013-08-25T19:54:07.124+02:00Szia László!
Az elején szoktam beletenni az egésze...Szia László!<br />Az elején szoktam beletenni az egészet.Farkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-24679800244098995872013-08-25T12:19:28.096+02:002013-08-25T12:19:28.096+02:00szia Vilmos, olyan kérdésem lenne hogy a tojás feh...szia Vilmos, olyan kérdésem lenne hogy a tojás fehérjébe apránként adjam a cukrot...? vagy a még fel nem vert fehérjébe egyszerre ?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00130561678505782332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-27881478884905274402013-08-25T12:16:53.354+02:002013-08-25T12:16:53.354+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00130561678505782332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-62156632061482427112013-08-16T15:00:49.123+02:002013-08-16T15:00:49.123+02:00Nagyon jól sikerült a piskótám. Én sokallottam a 8...Nagyon jól sikerült a piskótám. Én sokallottam a 8 tojást, ezért az elsőnél levettem 7-re, de még az is sok volt. A másodiknál amit kakaósra csináltam már csak 6 tojást használtam fel és így lett jó a 23cm-es formához. Még sosem sikerült ilyen magas piskótát készítenem. A tojásfehérjét is mindig jó keményre vertem fel, de amint olvastam nem így kellett volna. Ezután már csakis így csinálom, ahogy most olvastam nálad. Köszi!Piroskahttps://www.blogger.com/profile/01558444300044141985noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-24154163414996471262013-05-28T22:23:30.195+02:002013-05-28T22:23:30.195+02:00Kipróbáltam búzalisztes és gluténmentes változatba...Kipróbáltam búzalisztes és gluténmentes változatban is a hétvégén ezt a piskótareceptet. A lisztest nem kóstoltam, de kórházban lévő apukám szépen ette lekvárral töltve. A diétásnak az ízét is igazolhatom, hogy klassz. És szép magas maradt, nem esett össze! Azt csokikrémmal töltöttem, és csokimázat kapott. Elfogyott az utolsó morzsáig a családi találkozón, senkit nem zavart, hogy diétás...<br />Nagyon tetszik a trükk, hogy húzzuk fel a karima tetejéig az oldalát! Köszi!Lillahttps://www.blogger.com/profile/18307455348107923922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-17360380552715525012013-05-24T15:14:18.414+02:002013-05-24T15:14:18.414+02:00betettem sülni, kíváncsian várom az eredményt:-)
betettem sülni, kíváncsian várom az eredményt:-)<br />Lillahttps://www.blogger.com/profile/18307455348107923922noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-31420169423613786542013-05-02T18:51:30.245+02:002013-05-02T18:51:30.245+02:00végre normális piskótákat sütök! Egy tök alap kérd...végre normális piskótákat sütök! Egy tök alap kérdés: kristálycukor, vagy porcukor kell hozzá? Én porcukorral csinálom, a fehérjébe keverés miatt, de lehet, hogy nem fontos? A másik kicsit olcsóbb :)Hudihttps://www.blogger.com/profile/02812355527407903107noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-21578268980681970712013-04-06T12:37:29.892+02:002013-04-06T12:37:29.892+02:00Kedves Vilmos!
Tökéletes lett a torta. Az első le...Kedves Vilmos!<br /><br />Tökéletes lett a torta. Az első lett a próba. 18cm fele adagokkal 160fokon.Púpos lett a közepe.:-) A második 23cm, ezt 140-150 fokon sütöttem . Gyönyörű lett. Köszönöm.<br />AnikóAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/09779806093802796629noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-47988403915158539012013-01-22T10:25:18.404+01:002013-01-22T10:25:18.404+01:00Kedves Vili,
már néhány alkalommal készítettem ez...Kedves Vili,<br /><br />már néhány alkalommal készítettem ezen recept alapján a piskótát, és nagyon szép és jó lett. Legutóbb az epertorához való fehércsokis változat készült. Ez nem emelkedett fel a tortaforma tetejéig, így a felfordított hűtési módszer eredményeképp a piskóta teteje a gőztől kissé elázott (mivel ugye légrés maradt a forró tepsi és a piskóta között. ilyen esetben, ha nem emelkedik fel a tetejéig, hogyan célszerű hűteni, hogy ez ne forduljon elő (alap piskótánál is előfordul, hogy nem emelkedik fel tökéletesen).<br />köszönöm a segítséget! AndiAndihttps://www.blogger.com/profile/01398259475352071785noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-49575857898455287132013-01-18T20:40:19.420+01:002013-01-18T20:40:19.420+01:00Kedves Vilmos!!Ez egy tuti recept,hálás köszönet é...Kedves Vilmos!!Ez egy tuti recept,hálás köszönet érte!!Ezer meg ezer féle piskóta receptet kipróbáltam egy sem lett ilyen tökéletes!!Egyetlen igazi változtatás van EZ és a többi általam sütött közt,mégpedig a hab felverés,kérem szépen eddig engem félrevezettek!!! :-) :-) Eddig az volt az alap,hogy a fehérjét addig kell verni mig olyan kemény nem lesz,hogy a fejrefordított tálból nem esik ki!!!Köszönöm :-)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01517761870320776654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-2278300030519364572013-01-08T20:16:49.251+01:002013-01-08T20:16:49.251+01:00Kedves Vilmos!A segítségedet szeretném kérni!Cukor...Kedves Vilmos!A segítségedet szeretném kérni!Cukorbetegnek kell sütnöm tortát.A krémmel nincs is semmi gond, az sima ügy, de a piskótával bajban vagyok.Ugyanis próbáltam már egyszer folyékony édesítőszerrel piskótát sütni és valami borzalom lett, állagra, ízre, még illatra is :( <br />Biztos vagyok benne neked van a tarsolyodban használható cukormentes piskótarecept.Nagyon megköszönném ha adnál tanácsot.Az sem baj ha nem klasszikus piskóta, hanem mondjuk kevert tészta.Előre is köszönöm. :)<br />Ja igen, amiből van itthon az a Süssina tabletta, Cologran édesítő por és Ezerédes folyékony édesítőszer. Nyírfacukorhoz meg társaihoz sajnos nem tudok hozzájutni..Narandinhttps://www.blogger.com/profile/01720429787454814680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-77914187765796447132012-11-04T12:58:06.810+01:002012-11-04T12:58:06.810+01:00Vékony piskótalapokat sütök a formatortához, már k...Vékony piskótalapokat sütök a formatortához, már kikísérleteztem hogy két tojásos legyen. de az a problémám hogy ahogy kisült megfordítottam lehúztam a papírt és a másik oldala rá is ragadt a törlőre. Mire célszerű kifordítani hogy utána tudjak vele dolgozni?Judithttps://www.blogger.com/profile/00897358343968387637noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-55272689266342303942012-06-30T22:02:10.614+02:002012-06-30T22:02:10.614+02:00Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!! Kipróbálom!...Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!!! Kipróbálom!!Andreahttps://www.blogger.com/profile/12873075124549915515noreply@blogger.com