tag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post5562231629499924918..comments2023-10-25T12:40:26.872+02:00Comments on FarkasVilmos: Tanácsok a marcipánburkoláshozFarkas Vilmoshttp://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-4767293929399337962014-10-14T21:02:41.930+02:002014-10-14T21:02:41.930+02:00És még 1 kérsdésem lenne, bár ez nem a burkolással...És még 1 kérsdésem lenne, bár ez nem a burkolással kapcsolatos.<br />http://www.martinbraun.hu/tejszinstabilizalok/alaska-express-joghurtos-malnas-bodzaizu<br />a bemásolt képen látható egy gömbölyű sütemény. nem tudom, ezt hogy kell megcsinálni. tudna tanácsot adni?<br />köszönöm!palomahttps://www.blogger.com/profile/12746088876176054064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-318021944405187242014-10-14T20:50:44.174+02:002014-10-14T20:50:44.174+02:00Kedves Vilmos!
Szeretném megtudni, h mért kell átk...Kedves Vilmos!<br />Szeretném megtudni, h mért kell átkenni a tortákat vajkrémmel? Mért nem lehet közvetlenül a pudingos-vajas krémre, vagy a tejszínre burkolni?<br />köszönöm válaszát!<br />palomahttps://www.blogger.com/profile/12746088876176054064noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-81789969994148909962013-02-03T23:39:02.321+01:002013-02-03T23:39:02.321+01:00Kedves Vilmos!
Olyan kéréssel fordulok Önhöz tudna...Kedves Vilmos!<br />Olyan kéréssel fordulok Önhöz tudna nekem ajánlani egy igazán finom csokitorta receptet?Ezt szeretném majd marcipánnal beburkolni és egy Barcelona emblémával ellátni!Esetleg ha bármilyen tanácsot tudna nekem adni hogy fogjak bele a tortába meg köszönném!Először csinálok ilyen tortát!Előre köszönöm a válaszát!<br />Köszönettel: KittiKittihttps://www.blogger.com/profile/02162450524047257138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-26533321148506804622012-08-25T20:52:48.120+02:002012-08-25T20:52:48.120+02:00Köszönöm szépen már meg is találtam a tragant rece...Köszönöm szépen már meg is találtam a tragant receptet és meg próbálom meg csinálni, Üdv. IldikóAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-73423751803499334752012-08-21T21:04:18.148+02:002012-08-21T21:04:18.148+02:00Kedves Ildikó! Nem igazán értem hogy milyen "...Kedves Ildikó! Nem igazán értem hogy milyen "tartozékokra" gondol. Amennyiben a kalózhajó tortáról van szó. Ezen a tortán minden "tartozékot" magam készítettem marcipánból, illetve tragantból. Egyedül a vitorlák készültek félkész cukorlapokból, de ezek is elkészíthetőek tragantból.<br />Üdv: Farkas VilmosFarkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-22010736492576177012012-08-21T16:57:55.120+02:002012-08-21T16:57:55.120+02:00Kedves Vilmos
Szeretnék rendelni a kalóz tortához ...Kedves Vilmos<br />Szeretnék rendelni a kalóz tortához Kellékeket de nem tudom mennyibe kerülne? Mert voltam már az ön cukrászdájában de sajna nem tudtam választ kapni a kérdésemre! Ha lenne olyan kedves és még nem késő akkor írja már meg nekem, hogy hogy tudnák hozzá jutni Augusztus 28-ig (2012)ezekhez a tartozékokhoz !? Előre is köszönöm Üdv. Ildikó<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-16341743958091220712012-03-10T15:31:53.943+01:002012-03-10T15:31:53.943+01:00Kedves Vilmos!
Köszönöm a választ. Sajnos a probl...Kedves Vilmos!<br /><br />Köszönöm a választ. Sajnos a probléma, még mindig fennáll. A vajkrémmmel töltött és vajkrémmel körbekent torták marcipán borítása alól is szivárog a cukorszirup. <br />A nyújtáshoz használt porcukrot próbálom az aljáról a lehető legjobban leseperni, de valószínű, hogy még az a minimális is megolvad a a krémmel érintkezve, vagy a marcipán nem bírja és abból oldódik a cukor. <br />A hűtéssel összefügghet, vagy a marcipán minőségével lehet baj?<br /><br />Köszönettel:<br /><br />MártaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-35215461180519005852012-02-25T20:29:32.059+01:002012-02-25T20:29:32.059+01:00Kedves, Stephán Mihályné Anikó!
Köszönöm a kedves ...Kedves, Stephán Mihályné Anikó!<br />Köszönöm a kedves visszajelzést, sokat jelent számomra.<br />Üdv: Farkas VilmosFarkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-33022158729843764402012-02-25T20:21:31.205+01:002012-02-25T20:21:31.205+01:00Kedves Márta!
Ez általában tejszínes tortáknál szo...Kedves Márta!<br />Ez általában tejszínes tortáknál szokott előfordulni. Főleg, ha magas a savtartalmuk. Érdemes az ilyen tortákat piskóta lappal körberakni, ezután vajkrémezni és burkolni.<br />Üdv: Farkas VilmosFarkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-36258583082541060572012-02-21T17:54:01.395+01:002012-02-21T17:54:01.395+01:00Kedves Vilmos!
Február 13-án volt a kisfiam 1 éve...Kedves Vilmos!<br /><br />Február 13-án volt a kisfiam 1 éves. Előtte nem sokkal találtam rá erre az oldalra. Kiválasztottam a Kinder tortát és azt készítettem el neki. Nagyon féltem a piskótától, hiszen mi háziasszonyok a piskótát sütőporral sütjük, így kíváncsi voltam rá, hogy milyen lesz a tészta. Mondjuk jobban sikerült, mint bármikor, a tanácsaidnak hála. Azután ott volt a krém. Nagyon izgultam, hogy nehogy túlverjem, mert már jártam így régebben. Meg amiatt is aggódtam, hogy egyáltalán fel tudjam megfelelő állagúra verni. A lényeg, hogy sikerült, bár egy kicsit szerintem lehetett volna még keményebb. Summa sumarum: nagyon jól sikerült és isteni finom! A férjem, aki egyébként nem szereti a tejszínhabos sütiket megevett belőle rögtön két szeletet! Nagyon könnyű, éppen annyira édes amennyire kell, a tésztája is szinte olvad az ember szájában! Köszönöm ezt a csodálatos receptet, a család kedvence lett!<br />Stephán Mihályné AnikóAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-65600592896043255062012-02-20T15:28:23.691+01:002012-02-20T15:28:23.691+01:00Kedves Vilmos!
Én is köszönöm a tanácsokat, nagyo...Kedves Vilmos!<br /><br />Én is köszönöm a tanácsokat, nagyon sokat segítettek. Mostanában kipróbáltam a burkolást, egész jól sikerültek a torták, de van egy kisebb problémám. Ha a burkolt torta áll a hűtőben kb. fél napot, szivárogni kezd a marcipán alól egy édes cukorszirup. Mit csinálok rosszul, mi lehet a baj?<br />(Vajas krémmel kenem előtte körbe a tortát és porcukron nyújtom a marcipánt).<br /><br />Előre is köszönöm a válaszod. <br /><br />MártaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-85219305933016920762012-02-15T21:33:56.045+01:002012-02-15T21:33:56.045+01:00Kedves Zsuzsa!
Egy ekkora tortához kb. 3 mm vastag...Kedves Zsuzsa!<br />Egy ekkora tortához kb. 3 mm vastagra szoktam kinyújtani a marcipánt. Nagyjából úgy kell számolni, hogy másfélszer annyi marcipánt nyújtunk, mint amennyit a torta ténylegesen felvesz. Tehát kb. 1200 g marcipánra van szükség.Farkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-68551415851348577712012-02-12T14:45:18.108+01:002012-02-12T14:45:18.108+01:00Nagyon hasznos tanácsok,köszönjük szépen!Egy kérdé...Nagyon hasznos tanácsok,köszönjük szépen!Egy kérdésem lenne:Milyen vastagságúra ajánlod kinyújtani a marcipánt(vagy a cukortésztát?)Egy 'átlagos'26cm átmérőjű tortára kb mennyi marcipánt kell számolni?<br />Köszönöm a választ!<br />ZsuzsaAnonymousnoreply@blogger.com