tag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post8399479540833915630..comments2023-10-25T12:40:26.872+02:00Comments on FarkasVilmos: Fonott kalács, hat szálbólFarkas Vilmoshttp://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-11187681215277907922021-12-29T03:25:17.454+01:002021-12-29T03:25:17.454+01:00Nagyon szép munka! Ha adhatok egy tippet... Ezzel ...Nagyon szép munka! Ha adhatok egy tippet... Ezzel a technikával készíthetünk 14 fonatos kalácsot is. A trükk egyszerű. A mennyiségeket át kell számolni 800 gramm liszthez. Összesen 14 szálat kell előkészíteni. Előbb kettő hatszálas kalácsot kell előkészíteni. Az egyik kicsit nagyobb legyen. A nagyobbik kalács tetejét kicsit készítsük elő, hogy a kisebbik hatfonatost rá tudjuk tenni. Amikor a 2 hatos kalács egymáson van, akkor a maradék kettő tésztaszálat csak egyszerűen összecsavarjuk és a kalács tetején hosszában rá kell helyezni. A technológia (lekenés, pihentetés, stb.) az hasonló a bemutatotthoz. Egyedül a sütésnél kell változtatni, mert ez egy nagy kalács. Kicsit kisebb hőfokon és tovább kell sütni. Hasonlóan finom, csak látványosabb. Jó étvégyat hozzá.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15295077901277978040noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-22705266241205582272021-04-06T14:59:18.877+02:002021-04-06T14:59:18.877+02:00Köszönöm, még ilyen finom, puha kalácsot nem sütöt...Köszönöm, még ilyen finom, puha kalácsot nem sütöttem! :) A receptet mentettem!Szujó Krisztihttps://www.blogger.com/profile/04288802308877251577noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-29998676161193044142021-04-02T22:18:16.684+02:002021-04-02T22:18:16.684+02:00Kedves Vilmos!
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig...Kedves Vilmos!<br />Azt szeretném kérdezni, hogy meddig marad finom, puha a kalács, mondjuk ha kihűlés után nylonzacskóba rakom?<br />ÜdvözlettelWPetihttps://www.blogger.com/profile/12639502749710450701noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-85115934318603599982020-11-13T08:08:12.016+01:002020-11-13T08:08:12.016+01:00Tavasszal a karantén idején sütöttem először élete...Tavasszal a karantén idején sütöttem először életemben fonott kalácsot. Egy barátnőm küldte át ezt a receptet. Gyönyörű lett, és finom! Sikerélményem volt, azóta is többször megsütöttem. Hasznos a videó a 6-os fonásról, köszönöm! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11726968553576607181noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-84105846458212065522020-04-11T11:59:42.985+02:002020-04-11T11:59:42.985+02:00Nagyon szépen köszönöm a receptet, s főleg a videó...Nagyon szépen köszönöm a receptet, s főleg a videót 😍 Tökéletes lett a kalács!!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01457447597239488365noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-89059034855009698372020-04-07T21:24:04.514+02:002020-04-07T21:24:04.514+02:00Évek óta csak ezt a kalácsot sütöm! A video nagyon...Évek óta csak ezt a kalácsot sütöm! A video nagyon szép, pontos, könnyen követhető! Az íze pedig messze a legjobb!!! :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05386139872833131327noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-19840266118695961122019-04-21T20:55:29.477+02:002019-04-21T20:55:29.477+02:00Szuper tökéletes! Olyan kezdő is sikert arat, mint...Szuper tökéletes! Olyan kezdő is sikert arat, mint én! Köszönöm!Gebahttps://www.blogger.com/profile/02353969352031672331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-87058317620255285342019-04-19T17:01:38.809+02:002019-04-19T17:01:38.809+02:00Kedves Vilmos!Ma elkészitettem a kalácsot,nagon jó...Kedves Vilmos!Ma elkészitettem a kalácsot,nagon jól sikerült!!!Nagyon szépen köszönöm a receptet,és a videót!!Tökéletes a recept!!!Máriahttps://www.blogger.com/profile/14077866040551494482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-41884020091373622742018-03-28T15:43:30.045+02:002018-03-28T15:43:30.045+02:00Szia én most sütöm életem első kalácsom recepted a...Szia én most sütöm életem első kalácsom recepted alapján . <br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/02939238663121142574noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-56150153934766302852017-09-23T16:31:18.773+02:002017-09-23T16:31:18.773+02:00Vilmos, ki szeretném in is próbálni, de én az USA-...Vilmos, ki szeretném in is próbálni, de én az USA-ban élek. A liszt másabb. Volna-e rá tanácsod, hogy melyik liszt lenne a legjobb itt? Ismerős vagy-e az itteni lisztekben? A másik, hogy ezek a sütők itt legkeveresesek? Köszönöm a válaszod előre is.Timeahttps://www.blogger.com/profile/05260932551289866640noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-87355137603049711422016-03-27T20:20:16.554+02:002016-03-27T20:20:16.554+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05496949477764287220noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-47184706665422014822015-11-08T10:30:58.403+01:002015-11-08T10:30:58.403+01:00És még csak nem is 500, hanem 605 grammos lett az ...És még csak nem is 500, hanem 605 grammos lett az a kalács, amit grammra pontosan a recept szerint sütöttem. Igaz, nem egyedül csak lisztből készült.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10503535699880823487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-62244726389036398332015-11-08T09:14:56.057+01:002015-11-08T09:14:56.057+01:00Tisztelt Farkas úr!
Eddig innen-onnan előkerült re...Tisztelt Farkas úr!<br />Eddig innen-onnan előkerült receptek szerint készítettem a kalácsot, amíg rá nem leltem az Ön receptjére. Három nagyon apró különbséggel - vaníliás cukor vanília helyett, a második tojással bekenés után nem vártam a száradásra és sütőpapírra tettem, mert utálok tepsit mosogatni -<br />elkészítettem, szerintem tökéletes lett. Négyszer megnéztem az Ön videóját és simán ment a fonás is.<br />Konklúzió: az összes eddigi kalácsrecept a szemétben, maradt az Öné.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10503535699880823487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-55676971494519652782015-04-07T17:58:43.798+02:002015-04-07T17:58:43.798+02:00Bocs, hogy beleszólok, de a kalács súlyát a liszt ...Bocs, hogy beleszólok, de a kalács súlyát a liszt ÉS a többi összetevője együtt adja ki.Juhmelihttps://www.blogger.com/profile/06115710203599853964noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-44700078308235444862015-04-03T21:54:42.750+02:002015-04-03T21:54:42.750+02:00Kedves Vilmos! egy dolgot nem értek. Hogy lesz 340...Kedves Vilmos! egy dolgot nem értek. Hogy lesz 340 g lisztből 500 g-os kalács?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11361316977104084473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-77549263196487094192014-04-19T20:43:09.261+02:002014-04-19T20:43:09.261+02:00Kedves Vilmos!
Köszönöm a receptet :) Bár a fonás...Kedves Vilmos!<br /><br />Köszönöm a receptet :) Bár a fonás elég egyedi lett (legközelebb majd gyakorlom cipőfűzővel) és sajnos nekem nem lett ilyen szép sima, inkább levegős-buborékos, de ennek ellenére isteni íze lett és nagyon jó állaga. :) <br /><br />Üdv,<br /><br />ZsuzsiZsuzsihttps://www.blogger.com/profile/00456720664777859658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-33200120231788403722014-04-19T16:33:24.494+02:002014-04-19T16:33:24.494+02:00Szia Vilmos!
Szuper a recept- és nagyon ügyes vagy...Szia Vilmos!<br />Szuper a recept- és nagyon ügyes vagy, gyönyörű a fonat! :)<br />Életemben először mertem neki fogni a 6-os fonásnak, és.... sikerült, hála neked. <br />Ízre is biztos tökéletes lesz!<br />Köszönöm! :)Fehér Babihttps://www.blogger.com/profile/10521674120521025088noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-24400526317615015952014-04-16T15:08:18.428+02:002014-04-16T15:08:18.428+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06253358889286282861noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-90750476025661207012013-11-17T16:22:26.054+01:002013-11-17T16:22:26.054+01:00Szia Vilmos!
A Nagypapam, Isten nyugtassa, pékmes...Szia Vilmos!<br /><br />A Nagypapam, Isten nyugtassa, pékmester mellett dolgozott egész életében. Nalunk a kenyér és egyéb pektermékek mindig a legjobb minoseguek voltak. Sajnos kényelembol, sosem tanultam meg sutni. Tobb mint 5 eve Irorszagban elek, ahol nem igazan tradicionalis a feher kenyer es az elesztos pektermek. Meg elesztot sem lehet kapni igazan a szaraz poron kivul :S Veletlenul talaltam ra az oldaladra, mivel az elso kisbabamat varom, es megkivantam Nagyapa kalacsat. Olyan izgalom es orom van a szivemben, alig varom hogy kiprobalhassam a recepted. Nagyon sok koszonet a munkadert!<br /><br />Udvozlettel,<br />IlonaAnolihttps://www.blogger.com/profile/12348677014334521077noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-49212486692031758782013-06-14T18:51:52.805+02:002013-06-14T18:51:52.805+02:00Kedves Ilona!
A mazsolát elegendő a dagasztás végé...Kedves Ilona!<br />A mazsolát elegendő a dagasztás végén hozzáadni.Farkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-74861494982028795132013-06-14T07:52:21.237+02:002013-06-14T07:52:21.237+02:00Kedves Vilmos!
Azt szeretnem kerdezni, ha en szer...Kedves Vilmos!<br /><br />Azt szeretnem kerdezni, ha en szeretnek mazsolat is a kalacsba, akkor azt mikor tegyem hozza?<br />Valaszodat elöre is köszönöm IlonaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16496704174156319642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-7719917143575459842013-05-28T12:32:58.954+02:002013-05-28T12:32:58.954+02:00Péter?!Péter?!Farkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-87416497578510565052013-05-26T23:06:01.365+02:002013-05-26T23:06:01.365+02:00Kedves Péter! Szuper a recept!! Életem első kalács...Kedves Péter! Szuper a recept!! Életem első kalácsa... Isteni és tökéletes, hála a receptnek és a videónak. Köszönöm ZsófiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/12794172566445445260noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-22374468530461814552013-04-01T11:49:06.642+02:002013-04-01T11:49:06.642+02:00Kedves Ilona!
Szárított élesztővel is elkészíthető...Kedves Ilona!<br />Szárított élesztővel is elkészíthető.<br />Üdv: Farkas VilmosFarkas Vilmoshttps://www.blogger.com/profile/02351003901285756971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8398059975914538621.post-52885940774494942892013-03-31T15:46:35.237+02:002013-03-31T15:46:35.237+02:00Kedves Vilmos!
Szaritott elesztövel is ugyan ugy ...Kedves Vilmos!<br /><br />Szaritott elesztövel is ugyan ugy elkeszithetö , mint a hagyomanyosal? <br />Valaszodat elöre is köszönöm.<br />Ilona<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16496704174156319642noreply@blogger.com