2014. február 12., szerda
2014. február 6., csütörtök
Mignon, diós, mandulás
Mignon diós-mandulás
Recept kb. 30 darabhoz
Piskóta
2 db tojás kettéválasztva
A tojás fehérjét a nádcukorral verjük nem túl kemény habbá,
majd lazán keverjük bele a tojás sárgáját, végül forgassuk bele a lisztet. Szedjük
a masszát egy 12-13-as nyomócsővel ellátott nyomózsákba, majd sütőpapírral
ellátott tepsire dresszírozzunk szívformákat. 210 C-fokos előmelegített sütőben
8-10 perc alatt süssük készre.
Diókrém
Fél vaníliarúd kikapart belseje
Csipet fahéj
Fél narancs reszelt héja
A zsemlemorzsa kivételével, az összes összetevőt keverjük
össze, ha szükséges kissé olvasszunk rá. Majd hűtsük le. Ha megdermedt
habosítsuk ki, végül keverjük hozzá a zsemlemorzsát. A krémet töltsük 12-13-as
méretű sima nyomócsővel ellátott nyomózsákba, és a szívalku piskótákra,
dresszírozzunk szívalku krémet, majd hűtőben dermesszük. Végül húzzuk át
fondánnal.
A fondánt melegítsük óvatosan vízgőzön, vagy mikrohullámú
sütőben. Maximum 40 C-fokig melegítsük. Hígítsuk a megfelelő állagúra vízzel,
cukorsziruppal, vagy tojásfehérjével. A receptben szereplő mignon áthúzására
800-900 g
fondánra van szükség.