Recept kb. 12 db formához
Levendula krém
200 ml tejszín
20 g
cukor
1 db citrom reszelt héja
Egy teáskanálnyi levendulavirág
Egy vaníliarúd kikapart belseje
2 lap zselatin előáztatva
A tejszínt a cukorral, a citromhéjjal, a vaníliával
felforraljuk. Majd levesszük a főzőlapról, és belekeverjük a levendulát és a
beáztatott lapzselatinokat. Kicsit állni hagyjuk, majd az egészet leszűrjük. És
félgömbformákba töltjük, majd betesszük a mélyhűtőbe.
Amarántos csokilapok
Az olvasztott csokoládét vékonyan elkenjük szilikonos
sütőpapíron és megszórjuk pattogatott amaránttal. Ha megdermedt felvágjuk a
megfelelő méretűre. Ez lesz a desszert alsó lapja
Epermousse
3 egész tojás
1 citrom leve
100 g
cukor
150 g
fehércsokoládé megolvasztva
5 lap zselatin, beáztatva és felolvasztva
200 g
tejszín felverve
400 g
eper leturmixolva
Az egész tojásokat elkezdem habosítani, közben az epret és a
cukrot felfőzöm 105 C
fokosra, majd hozzácsurgatom a tojáshabhoz és kihűlésig habosítom. A
fehércsokoládét fellazítom a tejszínhab felével, végül a többi összetevőt is
hozzáadom, és lazán simára keverem. A krémet a piramisformába öntöm, kb. a
feléig. A közepébe helyezem a kifagyasztott levendulás félgömböt, majd lezárom
a csokilappal. Mélyhűtőben keményre dermesztem. A kész desszertet áthúzhatjuk
ganacheal, vagy lefújhatjuk csokoládéval.
Ez volt a prototípus, kicsit más színekkel.