2015. május 29., péntek
2015. május 25., hétfő
2015. május 5., kedd
Kókusztorta zilatortaformában, tojásmentes, gluténmentes, cukormentes
Recept 1 db 12 szeletes tortaformához
Piskóta
500 g tejföl
100 g kukoricaliszt
100 g kókuszreszelék
10 g kakaópor
150 g nyírfacukor
Az összetevőket tegyük egy tálba és egyszerűen keverjük össze. Majd töltsük sima nyomócsővel ellátott nyomózsákba.
A szilikon formát vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval, de NE tegyük bele a sütőkarikát. A szilikon forma aljába kb.1 cm vékonyan nyomjuk be a piskótát, majd egy
kissé rázzuk meg a formát, hogy a massza elsimuljon.
Egy tepsire helyezzünk szilionos sütőpapírt, majd tegyük rá az egy cm magas sütőkarikát, ebben kenjük el a maradék piskótamasszát.
180 C-fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre a piskótákat.
Miután kisültek a piskóták, illesszük a 4 cm-es sütőkarikát a szilikonformába, de a piskótát ne vegyük ki belőle. Tehát a szilikonformánkban benne van egy vékony piskóta, és rajta van a 4 cm-es sütőkarika, valamint van egy egy cm vastag piskótalapunk, ami a torta alja lesz. Most készítsük el a krémet.
Kókuszkrém:
500 ml kókusztej
100 g kukoricakeményítő
200 g nyírfacukor
200 g kókuszreszelék
A kukoricakeményítőt oldjuk fel egy kevés tejjel, a többi tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a keményítős résszel. Ezután keverjük bele a nyírfacukrot és a kókuszreszeléket. Az elkészült főzetet még melegen töltsük a tortaformába (amiben benne van az egyik piskóta), Gondosan, hézagmentesen oszlassuk el a formában, majd a tetejét kenjük meg forró sárgabaracklekvárral és zárjuk le a másik piskótával. Fordítsuk meg a tortát, a szilikonforma azonnal leválasztható és a torta szeletelhető.
Öntet
Tejcsokoládé ganache
300 ml állati tejszín
200 g tejcsokoládé
A tejszínt forraljuk fel majd, turmixszoljuk el benne a tejcsokoládét. Lehűtve töltsük a torta üregeibe.
Ízlés szerint, elegánsan díszítsük
Piskóta
500 g tejföl
100 g kukoricaliszt
100 g kókuszreszelék
10 g kakaópor
150 g nyírfacukor
Az összetevőket tegyük egy tálba és egyszerűen keverjük össze. Majd töltsük sima nyomócsővel ellátott nyomózsákba.
A szilikon formát vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval, de NE tegyük bele a sütőkarikát. A szilikon forma aljába kb.
Egy tepsire helyezzünk szilionos sütőpapírt, majd tegyük rá az egy cm magas sütőkarikát, ebben kenjük el a maradék piskótamasszát.
180 C-fokos előmelegített sütőben 15 perc alatt süssük készre a piskótákat.
Miután kisültek a piskóták, illesszük a 4 cm-es sütőkarikát a szilikonformába, de a piskótát ne vegyük ki belőle. Tehát a szilikonformánkban benne van egy vékony piskóta, és rajta van a 4 cm-es sütőkarika, valamint van egy egy cm vastag piskótalapunk, ami a torta alja lesz. Most készítsük el a krémet.
Kókuszkrém:
500 ml kókusztej
100 g kukoricakeményítő
200 g nyírfacukor
200 g kókuszreszelék
A kukoricakeményítőt oldjuk fel egy kevés tejjel, a többi tejet forraljuk fel, majd sűrítsük be a keményítős résszel. Ezután keverjük bele a nyírfacukrot és a kókuszreszeléket. Az elkészült főzetet még melegen töltsük a tortaformába (amiben benne van az egyik piskóta), Gondosan, hézagmentesen oszlassuk el a formában, majd a tetejét kenjük meg forró sárgabaracklekvárral és zárjuk le a másik piskótával. Fordítsuk meg a tortát, a szilikonforma azonnal leválasztható és a torta szeletelhető.
Öntet
Tejcsokoládé ganache
300 ml állati tejszín
200 g tejcsokoládé
A tejszínt forraljuk fel majd, turmixszoljuk el benne a tejcsokoládét. Lehűtve töltsük a torta üregeibe.
Ízlés szerint, elegánsan díszítsük