2010. szeptember 26., vasárnap

Előszó




Sziasztok!
Egy munkamániás cukrász vagyok, aki jelenleg betegszabadságát tölti. Volt egy üzemi balesetem így minimum egy hónapig munkaképtelen lettem. Gondoltam írok arról, amit most nem tudok megsütni.



Végzettségem pék és cukrász. Hivatalosan 18 évvel ezelőtt kezdtem tanulni a szakmát. A legkorábbi emlékeim szerint viszont 9-10 évesen készítettem az első Somlói galuskámat, és édesanyám volt az első mesterem.
 Leginkább díszíteni szeretek, figurális-esküvői tortákat, marcipánfigurákat stb. Emiatt valószínűleg főleg ebbe az irányba fog elmenni ez az oldal, de ahhoz, hogy idáig bárki eljuthasson az alapokat is át kell venni. Ezért a legkönnyebben elkészíthető süteményeket is be fogom mutatni.  

11 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos!

    Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy elkezdett blogot írni! :)))

    Mániákus rendszeres olvasó leszek!
    Üdv,
    Kricky

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Kricky!
    Egyenlőre tapasztalgatom a dolgot, mert nekem ez nagyon új.
    Amint rendbejött az ujjam telerakom díszítési ötletekkel, ami tőlem telik.
    Üdv.: Vili

    VálaszTörlés
  3. Kedves Vilmos!Ha nem baj, én is csatlakoznék a rajongók táborához! :) És természetesen jobbulást kívánok! Üdv, Pixie

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Pixie!
    Biztosan tudunk egymásnak újat mutatni!
    Üdv: Vili

    VálaszTörlés
  5. Szia Vili :)

    Jobbulást kívánunk Neked!

    És máig emlegetjük Törpi idei Spongyás tortáját!
    Isteni volt!

    Pusza a csajoknak, Neked meg gyógyulósat!

    Emese :)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, hogy olvasod a blogom !
    Én is ezt fogom a tiéddel tenni!
    Mielőbbi jobbulást kívánok! :)

    VálaszTörlés
  7. Imádom a blogod :) én is rendszeres olvasó lettem :]

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Klacc!

    Mindent el fogok követni, hogy megtartsalak.

    VálaszTörlés
  9. Kedves Vilmos!
    Köszönöm a borhab tortához a krémet!Még időben küldted, II. helyzést sikerült elvinni!
    Rendszeresen olvasom blogodat, igyekszem sokat tanulni!
    A csokoládé kapszli remekül sikerült!Elkészítettem fehérben is!
    Köszönöm, üdvözlettel egriani

    VálaszTörlés
  10. Kedves Vilmos!
    Több évtizede sütök képviselőfánkot, soha semmi problémán nem volt, nagyon szépen el tudtam készíteni. 3 éve van új villanytűzhelyem hőlégkeveréses, az a probléma mikor kiveszem a fánkokat összeesnek!!!Első 10 pecben magas hőmérsékletű sütőben sütöm,majd csökkentem a hőfokot, de 10 perc elteltével ha nem venném ki megégnének, tovább nem száríthatom, ilyenkor a hőmérséklet 160 fok!A gőz nem távozik el a sütőből. Hogyan készítsem el, hogy végre sikerüljön is? Köszönettel egriani!

    VálaszTörlés
  11. Kedves egriani!

    A normálméretű képviselőfánkot, 180 C-fokon szoktam sütni 20-25 percig. Akkor jó, ha már a kis repedéseiben is arany barnára sült. Találsz egy leírást róla fázisfotókkal:
    http://farkasvilmos.blogspot.com/2011/01/profiterol.html
    Üdv: Farkas Vilmos

    VálaszTörlés