2010. október 13., szerda

Pénz

Természetesen a torta tetején ostyalap van. Célszerű a torta készítését ennek a kinyomtatásával kezdeni. Így a torta töltését már ehhez tudjuk viszonyítani. Tehát négy kis tégla testet kell tölteni, amit érdemes oldalanként, valamint alulról is burkolni marcipánnal. Így élesebbek maradnak a szélei. Ha van rá lehetőség, a kötegek oldalát fújjuk le airbrushal. Mielőtt a leburkolt kötegeket egymásra pakolnánk, dermesszük keményre.

Az ostyalap felhelyezése:
Ez sokaknak gondot szokott okozni ezért részletesebben leírom. Ezzel a kipróbált módszerrel, akár három napig is a helyén marad az ostya anélkül, hogy felpúposodna. A torta felülete legyen marcipánnal leburkolva vagy csokoládéval áthúzva. Tehát kemény és száraz legyen a felülete, amit vékonyan megkenünk hidegzselével. Helyezzük rá az ostyalapot buborékmentesen, majd az ostyalap felületét is kenjük le a zselével. Kenőkést használjunk és minél kevesebb mozdulattal, mert felkeverhetjük az ostyalapon a festéket. Nagyobb méretű ostyáknak felpöndörödhet a széle, ezért készítsünk marcipánból képkeretet amivel letapasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése