2012. november 19., hétfő

Cseppdesszert, Drop-dessert



Recept 2 darabhoz

Csokicseppek elkészítése
Szükségünk van 1 db A/4-es írásvetítő fóliára. Ennek a hosszanti irányából levágunk 3 db 20-22 mm vékony csíkot (fontos, hogy mindhárom egyforma vastag legyen). A három csíkból az egyiket keresztbe kettévágjuk.
Az olvasztott és temperált csokoládét, vékonyan a fóliacsíkokra kenjük egy kés segítségével, majd, ha kissé dermedni kezd, akkor cseppformára hajlítjuk úgy, hogy a csokis része befelé nézzen. Végüket egy ruhacsipesszel rögzítjük, és fóliára fektetve dermesztjük. Így kapunk két kicsi és két nagyobb csokicseppet. Dermedés után a kisebbik cseppekről vegyük le a fóliát és helyezzük a nagyobb cseppek közepébe. Az így kapott két csokiréteg közé fogjuk dresszírozni a túrókrémet.

Túrókrém

50 g túró
50 g mascarpone
50 g állati tejszín
50 g olvasztott fehércsoki
1 db citrom reszelt héja és leve
1 rúd vanília kikapart belseje
1 lap zselatin

A lapzselatint 5 percre hidegvízbe áztatjuk, majd pici forró vízben feloldjuk. A tejszínt és a mascarponét együtt kihabosítjuk, majd az összes alapanyagot egy tálba téve gyors mozdulatokkal összekeverjük egy habverő segítségével. Az elkészült krémet nyomózsák segítségével a csoki rétegek közé töltjük. Hűtőben pár órát dermesszük, míg meg nem húz a krém. A tányéron felállítva tálaljuk (esetleg egy csokipöttyel rögzíthetjük a tányérra), friss gyümölccsel díszítsük.

Ennél a receptnél a csokoládétechnika a lényeg. Természetesen más krémekkel is elkészíthető.

Drop-dessert

Recipe for 2 piece

Preparation of Chocolate Drops

We will need 1 piece of A4 projector film. From this longitudinal direction cut of 3 pieces of 20-22mm thick strip (not that all three have the same thickness). Cut one of the stripe in half crosswise.
Spread the melted and tempered chocolate thinly on film-strips with a knife, then, when it start to solidify, bend into drop shape with facing inward the chocolate section. Clip the ends with dress-clip and lay on film to solidify. Thus we will have two small and two bigger chocolate drops. Remove the films after solidifying from the smaller drops and place into the centre of the bigger drops. We will fill this area (the two layers of chocolate)  with curd cream.
Curd cream

50 g of cottage cheese
50 g mascarpone
50 g double cream
50 g melted white chocolate
1 grated lemon zest and juice
1 stick of vanilla scraped the inside
1 sheet of gelatin
Soak the Flat-gelatin for 5 minutes in cold water then dissolve it in a little hot water. Mill the double cream and the mascarpone together then with a whisk mix all the material in a bowl with a mixer. Fill the finished cream into the chocolate layers with compression bag. Freeze it fridge for couple of hours until the cream will pull. Serve it on a plate in standing position ( we may fix into the plate with a small chocolate dot), decorate with fresh fruits.

At this recipe the chocolate technique is what important. Of course, we can prepare it with other creams. 

5 megjegyzés:

  1. Ez valami szenzációs:)Biztos, hogy kipróbálom:)

    VálaszTörlés
  2. Ilyet muszáj csinálnom. Ez nagyon kreatív és elegáns és szép!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó ötlet! Nagyon mutatós és ahhoz képest egyszerű (persze csak a gyakorlott kezűeknek). :) Elképesztő, hogy a szemed színe hogy megy az ingedhez! :)

    VálaszTörlés