2013. január 8., kedd

Konyakmeggy bonbon, kézműves módszerrel



Mártott konyakos meggy.

Hagyományőrző magyar termék. Gerbeaud Emil készítette először.
Legalább két hónapja alkoholban eltett meggyet leszűrjük, kimagozzuk, és kiterítve száradni hagyjuk. Forróra melegített fondánba mártjuk, akár kétszer is. Ügyeljünk rá, hogy megfelelően körbezárja a meggyet. A megdermedt fondános szemek talpát temperált csokoládéba mártjuk, és zsírpapírra helyezzük. Ha megdermedt a talprész, újra mártsuk ki a csokival, de már az egész szemeket, tetejét csigavonalban díszítsük. A megkötött csokoládéréteg alatt, a meggyben lévő alkohol feloldja a fondánt, és így likőrré válik, ehhez kb. egy hétre van szükség. Tehát az elkészült konyakos meggy egy hét érési idő múlva fogyasztható.




1 megjegyzés:

  1. Fagyasztott meggyel is meg lehet csinálni, mármint azt eltenni alkoholba?Tiszta szesz kell hozzá, vagy konyak? :)

    VálaszTörlés