2012. április 25., szerda

Diótorta, Walnut cake


Recept egy 23 cm átmérőjű tortához

8 db tojás kettéválasztva
160 g nyírfacukor
130 g liszt
30 g finomra darált dió
Csipet fahéj
1 db narancs reszelt héja

A sárgáját fehéredésig habosra keverem a narancshéjjal. A fehérjét a nyírfacukorral nem túl kemény habbá verem, majd a két habot lazán összekeverem és óvatosan belekeverem a lisztet, a fahéjat és a diót. Betöltöm a tortakarikába és 160 C-fokos előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.

Diókrém

230 ml tej
250 g cukor
30 g kukoricakeményítő
1 vaníliarúd
150 g finomra darált dió (plusz a díszítéshez)

300 g vaj
100 g olvasztott fehércsokoládé

A keményítőt keverjük el egy kevés tejben, a többit tegyük fel forrni a vaníliával. Ha felforrt sűrítsük be a keményítővel, majd a főzőlapról levéve, keverjük el benne a nyírfacukrot és a diót. Ha lehűlt ez az alap akkor habosítsuk, ki a vajjal majd keverjük bele az olvasztott fehércsokoládét.

A kihűlt piskótát vágjuk háromfelé és töltsük be a krémmel. Ízlés szerint díszítsük.

Ide kattintva megtekintheted, egy másik kedvencemet, a karácsonyi csokoládétortát.

Walnut cake
Recipe for a 23cm diameter cake
Ingredients:


8 eggs separated into two
160 g of birch sugar
130g flour
30g finely chopped walnuts
Pinch of cinnamon
Zest of 1 orange


Mix the yolks till white colour foamy. Whip beating the white egg with birch sugar to not too hard foam then mix the two foam loosely and gently mix the flour, the cinnamon and the nuts into. Fill it in the cake-rings and bake it for 40-45 minutes in 160 C preheated oven.

Walnut cream
230 ml milk

Sugar 250 g
30 g maize starch
1 vanilla stick
150 g of finely chopped walnuts (extra for garnish)

300g butter
100g melted white chocolate

Mix the starch in some milk, the rest of the milk goes for boil with the vanilla. When it boiled make it dense with the starch then removed from the heat-plate stir the birch sugar and the walnut in it. When this base material cooled whip it with the butter and mix the white chocolate into it.
Cut the cooled cake into three pieces and fill it with the cream. Decorate as per your taste.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik,le is mentettem!Imádom a diótortát!Tetszik,hogy nyírfacukor van benne.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Vilmos!
    Eszterházy tortát szeretnék sütni, van e receptjei között?
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://farkasvilmos.blogspot.com/search/label/eredeti%20eszterh%C3%A1zy%20torta

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Olivér! Az étkezési keményítő, az a kukoricakeményítő.

      Törlés
  4. Wonderful cake, as well as all your recipes! Thank you! http://ninagolovkoo.blogspot.com/search/label/FarkasVilmos

    VálaszTörlés
  5. Kedves Vilmos!
    A nyírfacukrot helyettesíthetem sima cukorral is, ugyanannyi kell abból is? Illetve kihabosítom a krémet, először a margarint habosítom ki, és utána teszem bele a krémet? Vagy belekockázhatom a margarint a krémbe és úgy habosítom ki? :) Lehet hülyeséget kérdezek :) Nagyon köszönöm :)
    Andi

    VálaszTörlés
  6. Atyavilág! Ez nagyon guszta! Tiszta dió :)

    VálaszTörlés
  7. Többször megcsináltam már! Mindig sikerül,mindig finom.. egyszerűen a legjobb!!!🎂

    VálaszTörlés