2012. május 27., vasárnap

Beszámoló a dobostorta készítő tanfolyamról

Lezajlott egy újabb teltházas este, a Miele főzőiskoában. Ezúttal a valódi dobostortát készítettük el.
 








Igyekeztünk minél jobban előkészíteni a terepet, mire megérkeznek a vendégek. Ezért az olyan unalmas részeket, mint az anyagok kimérése, előre elvégeztük. Valamint egy kis harapnivalóval is készültünk. Sütöttünk igazi puffancsot, házi húspogácsát és megpakoltuk mindenféle finomsággal. 
 








A doboslapok kikenéséhez használtunk egy segédeszközt, hogy gyorsabban 
haladjunk. Hoztam néhány darab 1 cm magas drótgyűrűt. Ebben kentük ki a lapokat, hogy egyformák legyenek.
 










Gyorsan pörögtek az események, lesütöttünk 60 db piskótalapot, és máris elkezdtük lefőzni a krémet. A torta töltéséhez segítségül vettünk egy sütőkarikát, így egyenletesebb lett a végeredmény. Amíg a betöltött torták pihentek a hűtőben, leültünk hamburgerezni és kibontottunk pár üveg bort is.

 











Sokan már régi ismerősök voltak. Valaki már annyiszor járt nálunk, hogy ajándékba kapta ezt az estét. Otthonos családias hangulatban telt a munka. 












Hátra volt még a dobos tetők áthúzása. Mindenkit óvatosságra intek, aki otthon nekilát, mert komoly égési sérüléseket okozhat a forró cukor. Készítettünk hajlított tetőket is, így különböző féle képen díszíthettük a tortákat.
Remek kis csapat jött össze ismét. Megint született néhány új barátság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése