2010. december 14., kedd

Gyümölcskenyér csokoládémázzal


Recept:

6 db tojás szétválasztva
40 g porcukor
150 g kristálycukor
140 g liszt
120 g vaj
120 g fehércsokoládé
120 g aszalt gyümölcs
60 g durvára vágott dió
1 db citrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
Baracklekvár (kenéshez)
 200 g Csokoládé (áthúzáshoz)

A vajat a porcukorral habosra keverem. Beleöntöm a tojás sárgáját és simára keverem néhány gyors mozdulattal. Ebbe keverhetem az olvasztott fehércsokoládét is, valamint a diót és a gyümölcsöt is. A tojás fehérjét a kristálycukorral nem túl kemény habbá verem és a vajas résszel óvatosan összeforgatom, majd a liszttel is elkeverem. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformában kb 40 perc alatt 165 C-fokon megsütöm. Amint kisült lekenem forró lekvárral és kristálycukorba forgatom, vagy olvasztott csokoládéval áthúzom.

 
Ajánlom még figyelmetekbe egyéb karácsonyi receptjeimet:
Fondán főzés (a klasszikus szaloncukor alapanyaga)
Marcipános szaloncukor

1 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos! Ez a gyümölcskenyér valami fantasztikus lett! Négy gyerkőcöm van, imádták. Holnap újra kell süssem :) Köszönöm szépen a receptet! A többit is ki fogjuk próbálni!

    VálaszTörlés