Előszó

2011. november 1., kedd

Szaloncukor

Szükséges anyagok:
Marcipán
Aszalt gyümölcs
Ízlés szerinti likőr
Ét vagy tejcsokoládé




Ez egy egyszerű főzés nélkül készíthető szaloncukor.A marcipánba ízlés szerint keverhetünk likőröket illetve olvasztott csokoládét.Kis féldiónyi marcipán darabokba csomagoljunk aszalt gyümölcsöt pl: aszalt szilvát.Formázzunk, rudat belőle majd mártsuk ki, olvasztott és temperált csokoládéban.



Tipp: A marcipánt házilag is elkészíthetjük. Szeletelt mandulát aprítsunk, össze kávédarálóban majd gyúrjuk össze kevés mézzel és porcukorral, míg formázható nem lesz.
Egyéb karácsonyi receptek:
Stollen
Stollen desszert
Habkarika
Gyümölcskenyér
Moszkauer
Fondán főzés (a klasszikus szaloncukor alapanyaga)

8 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű ötlet...de nekem eszembe nem jutott volna! Legalább tudjuk,hogy mi kerül a sztaniolba.
    "Konzum" szaloncukrot nem csinálsz? Az volt a kedvencem kiskoromban. (Meg most is az lenne, ha lehetne kapni.) Receptem van, de nem mertem a fondantnak nekiállni.

    VálaszTörlés
  2. Szia M@rti!
    Tervezem a konzum szaloncukor elkészítését is még karácsony előtt. A fondán lefőzéséhez pedig találsz egy videóreceptet itt:
    http://farkasvilmos.blogspot.com/search/label/Fond%C3%A1n%20f%C5%91z%C3%A9s

    VálaszTörlés
  3. Vilmos!
    Hasonlót már én is készítettem tavaly, aszalt sárgabarackkal.
    A tetejére a mintát mivel készítetted?

    VálaszTörlés
  4. Nemrég mélyedtem bele úgy igazán a blogodba...hááát, le a kalappal! Nagyon-nagyon szépeket alkotsz!
    Ez a szaloncukor meg hamarosan kipróbálásra kerül a házi marcipánnal együtt :)
    Csak így tovább!!!

    VálaszTörlés
  5. Szia Gesztenye!
    Az az igazság, hogy ez nekem is tavalyi ötlet, sőt videó is készült róla. Csak sajna a felvétel tönkrement, így csak fotók maradtak. A tetején a mintát a mártóvillával készítheted, közvetlenül a mártás után, egyetlen érintéssel.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szuper sütiket készítesz. Hiába mestere vagy ennek:)) Nagyon szép a szaloncukrod:))

    VálaszTörlés