Előszó

2012. február 4., szombat

Kakaós csiga


Kakaós csiga készítése

A cukrozott kakaópor aránya
30 g kakaópor
90 g cukor

A behajtogatott blundeltésztát nyújtsuk ki 1 cm vastagra. Kenjük meg olvasztott vajjal, vagy kakaóvajjal, de figyeljünk, hogy ne legyen forró. Szórjuk meg a felületét cukrozott kakaópórral, majd a felületét is spricceljük meg az olvasztott vajjal. Tekerjük fel a tésztát, nem túl szorosan. Az így kapott hengerből vágjunk 1 cm vastag szeleteket és helyezzük szilikon papíros tepsire. Maximum 35 percig kelesszük, majd 210 C-fokos gőzős sütőben 10-12 percig süssük. Kisütés után, még forrón, érdemes megkenegetni egy kis cukrozott tejjel.


5 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszett a csiga készítésed. A blundel tésztát le lehet fagyasztani?

    VálaszTörlés
  2. A fagyasztás engem is érdekelne. Illetve,hogy utánna hogyan lehet feléleszteni a tésztát. Köszönöm előre Vilmos a választ

    VálaszTörlés
  3. A fagyasztás engem is érdekelne. Illetve,hogy utánna hogyan lehet feléleszteni a tésztát. Köszönöm előre Vilmos a választ

    VálaszTörlés
  4. Úgy tűnik, hogy a videóban fél kiló lisztből lett a kakaós tekercs készítve (a másik fél kilóból túrós táska) és úgy hallottam, hogy a videóban 100g cacao és 300g cukor volt használva hozzá. A recept leírása pedig egy 30/90 arányban javasolja. Melyik a megfelelő? Kössz szépen.

    VálaszTörlés
  5. Szia,en el keszitettem a blundeltesztadat mar tobbszor is.Eleinte nagyon jo volt,de mostanaban nincs meg az a leveles dolog.Mindha össze olvadnana bellul.
    Szerinted mit csinalhatok rosszul?
    Köszönöm elore is a valaszod!
    Ui:mar nagyon ki vagyok h nem ugy sikerul.🙄🤔

    VálaszTörlés