Manapság nagyon kevés helyen lehet kapni, az igazi
puffancsból készült hamburgert, pedig a Magyar ember leginkább ezt szereti. Az
egyik sütis tanfolyamon készítettem el a vendégeknek, és nagyon tetszett nekik.
Recept
10 db-hoz
680 g liszt
68 g porcukor
68 g vaj
68 g tojás sárgája (kb. 3 nagyobb tojásé)
40 g élesztő
8 g só
330 ml langyos tej
Az összetevőket gyúrjuk össze, majd 20 percig pihentessük.
Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20 percig pihentessük. Osszuk 10 egyenlő
részre a tésztát és formázzunk zsemléket. Ezeket helyezzük szilikonos
sütőpapírral fedett tepsire, és kenjük meg egész tojással. Kelesszük, 35-40
percig majd kenjük le ismét egész tojással. 190 C fokos előmelegített
sütőben 12-15 perc alatt süssük készre.
Remek, ki fogom próbálni! :-)
VálaszTörlésMilyen szép!!!
VálaszTörlésA " mi" boltunkban is ugyanilyen!!!
És valóban fincsi nagyon!
Na ennek igazán örülök erre vártam meg is sütöm holnap!!!
VálaszTörlésKöszi szépen!!!
Fantasztikus, hogy megtaláltam a receptjét :) pont a héten csináltam a páromnak hamburgert, de a boltiakkal nem az igazi. Mivel mi ketten vagyunk, és kis mennyiségeket eszünk egyszerre, azt szeretném megkérdezni, hogy a kisütött puffancsok fagyaszthatóak e? Szeretek nagyobb tételben dolgozni, mert könnyebb :) Anikó
VálaszTörlésKedves Anikó!
TörlésFagyaszthatóak a puffancsok, de természetesen frissen az igazi.
Elkészítettem, nagyon finom lett! Biztos hogy többször is el fogom készíteni. Köszi a receptet!
VálaszTörlésEgyszer elkészítettem egy ilyen receptet (nem ezt sajnos). A tészta nagyon szépen megkelt, minden jól sikerült és a második lekenésnél a tészta összeesett és lapos lett. Bekentem a tészta oldalát is a tojással. Ez lehetett az oka? Vagy mitől lehetett?
VálaszTörlésA puffancsot én is mindig teljesen körbekenem. Valószínűleg az lehetett a probléma, hogy egy picit durvábban volt hozzáérve az ecsettel. De ez csak tipp, hisz nem voltam ott.
TörlésKedves Vilmos!
TörlésNagyon köszönöm receptjét.
Rendkívül finom, és nem utolsó sorban, nagyon retro!
Elrontani nem lehet, csak megenni!
Üdvözlettel! Nagyné Eriks
Mert tulkelt a tészta,és a 2.kenes alkalmával kipukkantak a legbuborekok
TörlésHa feleakkora puffancsokat csinálnék, akkor mennyi ideig kell sütni? Vagy a színe alapján tudni fogom? (mini hamburgereket szeretnék csinálni gyerekeknek)
VálaszTörlésKöszönöm!
Szia Nueva!
TörlésÚgy 10-12 percre saccolom a sütést, de figyeld közben.
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésAz élesztőt nem kell felfuttatni a tejben?
Nem muszáj.
TörlésKedves Vilmos!
VálaszTörlésA vajat helyettesíthetjük margarinnal, vagy érdemesebb a vajat használni?
Köszönöm a választ!
Kedves Andrea!
TörlésInkább a vajat javasolnám.
Köszönöm :)
TörlésMég egy kérdésem lenne :) Hőlégkeverésesbe is lehet sütni, vagy inkabb az alul-felül sütés jobb neki? Köszönöm
TörlésHálásan köszönöm , hogy vagy nekem ! ;)
VálaszTörlésTöbb receptedet is elkészítettem már de még sosem köszöntem meg :D
KÖSZÖNÖM SZÉPEN !
Nem vagyok egy nagy konyhatündér, de ez a recept elsőre sikerült, büszkén fogadhattam vele a vendégemet. Nem akarta elhinni, hogy nem úgy vettem. Köszönöm! :)
VálaszTörlésKipróbáltam!Ez egy tökéletes recept!Köszi érte!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, nagyon jól sikerült!
VálaszTörlésEnnek olyan édes a tésztája, mint a bolti hamburger puffancsnak?
VálaszTörlésFagyaszthatòak a már megsült zsemlèk?
VálaszTörlésA világon a legfinomabb puffancs. Ha követed a leírást, nem lehet elrontani. Ma rizslisztből is ki fogom próbálni az egyik gluténérzékeny ismerősöm kedvéért.
VálaszTörlésKedves Viola! Érdeklődnék, hogy sikerűlt a rízslisztes változat?
TörlésSziasztok!
VálaszTörlésMásodszorra készítem! Nagyon tökéletes bár elsőre jobban sikerült. 😊 Meg kell tanulni szép zsömléket bügyürgetni! 😊 Mindenkinek ezt ajánlom!
Köszönöm a receptet! 😍
Tudsz abban segíteni,h lehet szép zsömléket bügyürgetni? Milyen technikával lehet megcsinálni. Az enyém elég amorf lett....
TörlésÉn is megsütöttem, szuper lett.
VálaszTörlésEn most megsutottem a recept alapjan es nagyon finom lett.Ajanlanam mindenkinek,maskor is sutottem de tojas nelkul de ezentul csak ez a recept alapjan fogom.koszonom a receptett udv.
VálaszTörlésElkészítettem 10-alkalom mal mindig jól sikerült ugyan ez a recept.Köszönöm a receptet tisztelettel János
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésSzia
VálaszTörlésÉn nagyon sokszor sütöm ezt a puffancsot
Nagy sikere lett az egész családba, barári körbe
Legjobb recept 💕
Nincsenek ra szavak! Csak egy szo IMADOM! Tokeletes recept ugy ahogy van! Iszonyat mekkora sikere volt nalunk ,parom utalja a hamburgert DE mivel en csinaltam a puffancsot egy rossz szava nem volt 😁 orok hala a receptert 🤗 ugyan ezzel a recepttel keszitek belole hotdog kifliket (mi jobban szeretjuk az edes tesztat)
VálaszTörlésKipróbáltam,tökéletes..
VálaszTörlésIrtó jó lett! A buciformazast még gyakorolni kell, de nagyon finom. En vajasan ettem������ a család tobbi tagja hambikent. Tényleg, nem tudnalnesetleg egy videót készíteni a buciformazasrol? Köszönöm
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésItt egy pici videó:
Törléshttps://drive.google.com/open?id=19R1spQOVUL_slClWLE0n2HovXtvZy6l1
Még egy kérdés: ez a tészta megfelelő fonott kalács készítésére? Elég hasonló számomra a tésztája. Köszönöm
VálaszTörlésÜdv. Nagyon meg tetszett a recept. Meg is csináltam. Nagyon ízlelett a családnak. Dicséret a recepté. Bevált. Máskor is ezt fogom sütni.
VálaszTörlésKedves Vilmos érdeklődnék hogy kevegokeringetos sutoben is 190 fokon kell e sütni? Valaszodat elore is köszönöm üdv.Nóri
VálaszTörlésSzuper jó a recept!👍
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésNagyon jó recept!😀Többször elkészitettem már....Kedvenc!😀
VálaszTörlésKöszönet a receptért,finom és elsőre is sikerült.Azt hiszem még sokszor meg kell majd sütöm.
VálaszTörlésKedves Vilmos.
VálaszTörlésNagyon sok hamburger zsemle receptet pŕobáltam. De ez a recept felülmulhatatlan, a legjobb.Nagyon sokszor sütöm.
Köszönet érte!
Egyszerűen isteni. Minden elismerèsem.
VálaszTörlésImádom recept mindig ez alapján keszítem :) köszönöm a receptet
VálaszTörlésKedves Vilmos, az élesztő friss élesztő ugye? Mennyi a por megfelelője? Köszönöm
VálaszTörlésEgy csomag elég. 🙂
Törlés