Recept egy közepes tepsire:
50 g frissen ütött tojásfehérje(kb. 2 db kisseb tojásé)
60 g kristálycukor
60 g porcukor
60 g mandulaliszt ERRE a linkre kattintva megrendelheted
A porcukrot és a mandulalisztet 10 másodpercig kutteroljuk.
A tojás fehérjét a kristálycukorral, vízgőzön melegítsük 45-50 C-fokosra. Ha túl meleg lesz akkor nem fog felverődni. A porfestéket ebbe a részbe tegyük.
Kihűlésig habosítsuk a fehérjét.
Keverjük a fehérjébe a szárazanyagokat, és kissé keverjük le, annyira, hogy lassan engedjen a tartásából.
Dresszírozzunk félgömböket, majd kissé ütögessük meg, hogy távozzanak a légbuborékok.
Ha szükséges szurkáljuk ki a buborékokat.
Azonnal süssük. Nálam 120 C-fok 18 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése