Recept 1 db 23 cm átmérőjű karikához 4 lapos torta esetén.
Piskóta
80 g puffasztott amaránt
160 g liszt
140 g pörkölt darált törökmogyoró
60 g kakaópor
150 g porcukor
12 g sütőpor
580 tej
Az összetevőket keverjük össze és kenjünk 4 vékony lapot sütőfóliára. 185 C-fokon süssük 12 percig.
Mogyorókrém
225 ml tej
225 g cukor
(A videóban történt egy kis nyelvbotlás. Nem 125-125 a tej és a cukor, hanem az itt leírt 225-225.)
30 g kukorica keményítő
150 g mogyorópaszta
300 g vaj
A mogyorót pörköljük meg(180 C fok 14-15 perc), dörzsöljük le a héját és őröljük pépesre. A keményítőt oldjuk fel egy kevés tejjel. A többi tejet a cukorral forraljuk fel, és sürítsük be a keményítős résszel. A főzetet keverjük el a vajjal és a mogyorópasztával, majd hűtsük le. Ha kihűlt habosítsuk ki és töltsük be a kihűlt piskótákat.
 
 
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése