Az oldal teljes mértékben saját finanszírozásból működik. Ha szeretne adományt küldeni, megteheti a 11773171-00528104 számlaszámon. A Közleménybe írja be "Adomány". Köszönöm!
2011. október 8., szombat
Gyermek körtetorta
Recept:
Egy db 23 cm átmérőjű tortakarikához
Piskóta:
40 g Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
20 g őrölt mandula
3-4 tojás kettéválasztva
50 g olvasztott vaj
60 g nádcukor
1 citrom reszelt héja
A vajat megolvasztom, de nem forróra és belekeverem a tojás sárgáját valamint a citrom reszelt héját.
A tojás fehérjét felverem a nádcukorral nem túl kemény habbá, hozzácsurgatom a vajjal elkevert sárgáját. Óvatosan márványosra keverem, ekkor kezdem hozzászórni a lisztet és az őrölt mandulát. A kikevert piskótát a sütőkarikába töltöm és 160 C-fokon kb. 23 perc alatt megsütöm.
Körte előkészítése:
A 3 db körtét megmosom, meghámozom és kivágom a magházukat.
Teát főzök vízből, nádcukorból, teafűből, fahéjrúdból, szegfűszegből és egy felkarikázott citromból ebben főzöm kissé puhára a körtéket. Majd lehűtöm és félreteszem.
Torta betöltése:
Tejcsokoládé krém
300 g olvasztott tejcsokoládé
600 ml tejszín
A tejszínt habbá verem és apránként hozzákeverem az olvasztott tejcsokoládéhoz.
A kihűlt tönkölypiskótára ráhelyezem a sütőkarikát és 1 cm vékony krémet kenek bele, majd belehelyezem a körtéket és a többi krémmel teletöltöm a tortakarikát. A tetejét egyenesre kenem. Egy picit dermedni hagyjuk, majd a karikát kb. 2 mm-el megemeljük a torta szintjétől és alulról kiékeljük. Ezt a 2 millimétert langyos ganache krémmel feltöltjük, és szintén simára kenjük. Ízlés szerint díszítjük.
Ganche:
200 ml állati tejszín
200 g étcsokoládé (minimum 50 % kakaó tartalommal)
A tejszínt gőzölgésig hevítjük (70 C-fok), majd ráöntjük a felaprított csokoládéra, de még nem keverjük, el csak hagyjuk, hogy átjárja a meleg. Pár perc állás után a lehető legkevesebb mozdulattal, óvatosan simára keverjük. Azért nem szabad sokat kevergetni, mert akkor sok buborék kerül bele és az meglátszódik majd a torta felületén. Tehát figyeljünk, hogy buborékmentes legyen a ganache. Fontos még megjegyezni, hogy ennek a bevonatnak az íze, sűrűsége és fénye, változó lehet az alapanyagok minőségének függvényében.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Igazán guszta! :)
VálaszTörlésjól néz ki...nyami... ugyes vagy, mint mindig :-D
VálaszTörlésNagyon köszönöm!
VálaszTörlés