Recept egy 23
cm átmérőjű tortakarikához
Piskóta
3 tojás kettéválasztva
A vajat a porcukorral keverjük habosra, majd egyesével
keverjük hozzá a tojás sárgáját. A tojás fehérjét a cukorral verjük ne túl
kemény habbá. A fehércsokoládét keverjük el a vajas résszel, majd lazítsuk a
tojás fehérjével, végül forgassuk bele a lisztet. Kenjük szét a sütőkarikában
és süssük 170 C-fokon 35-40 percig. Még forrón vágjuk ki a sütőkarikából.
Krém
50 ml presszókávé
100 ml whiskey
540 ml állati tejszín
1 vaníliarúd kikapart belseje
A cukrot olvasszuk meg, majd apránként adjuk hozzá a
whiskeyt és a kávét, várjunk, míg kihűl a főzet. A tejszínt habosítsuk ki a
mascarponéval, majd keverjük el a fehércsokoládéval, és a whiskeys főzettel.
Karamell ganache
Kedves Vilmos
VálaszTörlésMivel elmaradt a rendezvény, és nem tudtam megkérdezni, ezért itt érdeklődnék
A torta tetején lévő dísz is karamellből van és tudom hogy már valahol láttam a receptet róla, de most sehol nem találom
Tudnál nekem segíteni? Mintha úgy rémlene hogy sütőben számítottam volna és hogy kell bele cékla lé is. ..?
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésTegnap elkészítettem a Baileys tortát kis változtatással(kevesebb fehércsokim volt, és tettem kis zselatint, hogy hamarabb jobban kössön, amatőr vagyok torta téren, de párat azért már készítettem), mert félig burkolt és emeletes tortát készítettem magamnak szülinapra. Valami isteni finom a piskótája és a krémje. Nagyon szeretem az oldalad és a videóid, rengeteget lehet tanulni belőle! Köszönöm mégegyszer....:) Karlné Orsi
mellékelni szerettem volna, hogy milyen lett, de itt nem tudtam :)