Előszó

2013. június 6., csütörtök

Tejszínes csoki torta

A picilányom óvodai ballagására készítettem ezt a tortát. Mivel sokan lesznek, egy 30 cm átmérőjű piskótát sütöttem. Egyszerű receptet készítettem, amit már sokszor elsütöttem, de mindenki szereti.

Recept egy 30 cm átmérőjű tortához

Krém

1 liter állati tejszínhab( nem főzőtejszín)
500 g csokoládé( Ét, fehér, vagy tej csoki, mindegyikkel működik. Étcsokoládé esetében ízlés szerint adagoljunk hozzá 100-200 g porcukrot.)
1 vaníliarúd kikapart belseje

A tejszínt a vaníliarúddal felforraljuk, majd elkeverjük benne a csokoládét. Ha langyosra hűlt tegyük hűtőbe, míg teljesen hidegre nem hűl. Akár egy nappal előre is elkészíthetjük. Amíg lehűl készítsük el a piskótát.

Piskóta

12 db tojás kettéválasztva
240 g nádcukor
200 g liszt
40 g Graham liszt
1 vaníliarúd kikapart belseje

A két lisztet összekeverem. A tojás sárgáját a vaníliával habosra keverem. A tojás fehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verem. Majd lazán elkeverem a sárgájával, végül beleforgatom a lisztet. A piskótákkészítéséről bővebben itt olvashattok. Töltsük az előkészített tortaformába és süssük előmelegített sütőben 50-60 percig 160 C-fokon. Ha kihűlt a piskóta vágjuk háromba.

A lehűlt krémet lassú fokozaton habosítsuk ki, majd töltsük a tortába. Ízlés szerint szórhatunk a rétegek közé apróra vágott gyümölcsöket.

A díszítéshez kihabosítottam 400 ml tejszínt, és csillagcsöves nyomózsákkal felhaboztam a tetejét, illetve használtam egy kis friss gyümölcsöt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése