A kihűlt és áttört főtt burgonyát, keverjük simára a vajjal
és a sóval. Majd dolgozzuk bele a tojássárgáját és az élesztőt. Végül gyúrjuk
össze a liszttel. Egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben. Másnap gyúrjuk
simára, és nyújtsuk ki 2-2,5
cm vékonyra. A tetejét késsel csíkozzuk meg, majd kerek
kis kiszúróval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg egész tojással. És tepsire
pakolva szobahőmérsékleten fél órán keresztül pihentessük. 220-230
előmelegített sütőben 12-13 percig süssük.
Jó pár pogi sütésen túl vagyok, mégis sok mindent tanultam most a videóból.:)Köszönet neked!
VálaszTörlésÉrdeklődnék,hogy ezt vajjal kell csinálni vagy kocka margarinnal? Köszönöm válaszod
VálaszTörlésKedves Timie!
TörlésKizárólag vajjal javaslom elkészíteni.
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésKöszönöm válaszodat, kizárólag azzal fogom kipróbálni!!!!
kérdezném a burgonyát héjában kell főzni,vagy hámozva.?köszönöm.
VálaszTörlésTiszteletem!
TörlésAhogy a videón látható, én hámozva és felkockázva főztem, illetve pároltam, mert így gyorsabb, De héjában főzve finomabb.
Üdv: Farkas Vilmos
Kedves Vili !
VálaszTörlésHálás köszönetem a receptért. Azt hiszem már harmadszorra sütöm. Most fogyott el az utolsó sütés, de hamarosan következik az újabb adag. Nagyon, de nagyon jó a recept.
Kedves Viki!
TörlésÖrülök, hogy ízlett!
Másnap is finom még? Vagy csak melegen?
VálaszTörlésEmese
Kedves Emese!
TörlésMásnap is finom, de azért frissen az igazi.
Üdv: Vili
Nemcsak finom, hanem még szép is a pogácsa.:-)) Imádjuk, ezért ezt a fincsit is megsütöm!!!
VálaszTörlésKedves Vilmos!
VálaszTörlésÉrdeklődni szeretnék, hogy az élesztőt fel kell futtatni, vagy csak simán bele kell morzsolni? Köszönöm a választ! :)
Bocsánat az akadékoskodásért....de 40 gramm só???? az rengeteg szerintem, tekintve hogy fél kg lisztből készült pogihoz szoktunk adni egy kanálnyit...vagy a krumpli miatt kell ennyi? nekem nagyon soknak tűnik.
VálaszTörlésKöszönöm! Isteni volt! Nem sok a só, a krumplit nem sózom amikor fő.
VálaszTörlésKedves Vilmos! Tökéletes a recept! Külföldön élve csak ezt készítem magyaros, sós ízelitőként.
VálaszTörlésKöszönöm!
Kinga
Kedves Vilmos!Végre egy isteni krumplis pogácsa!Annyit sütöttem már de egy sem volt az igazi.Milyen érdekes hogy a hozzávalók a pogácsáknál szinte ugyanazok kis eltérésekkel,mégis micsoda különbség!Köszönöm szépen.A sónak viszont csak a felét tettem bele mert nekünk így jó.Nagyon finom!!!
VálaszTörlésKedves Vilmos! Köszönöm a receptet, kiváló!!! Most sütöm harmadszor..
VálaszTörlés