Előszó

2019. szeptember 23., hétfő

Pisztácia torta


Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortához

Piskóta
6  db tojás sárgája
10 db tojás fehérje
130 g cukor
130 enyhén pörkölt, őrölt pisztácia
40 g liszt
40 g fehércsokoládé olvasztva

A pisztáciát keverjük el a lisztel. A tojás sárgáját habosítsuk fel. A tojás fehérjét a cukorral verjük nem túl kemény habbá. Keverjük a fehércsokoládét a tojássárgájába, majd lazítsuk fel a fehérjével. Végűl forgassuk bele a pisztáciás részt. Osszuk négy részre és kenjünk belőle vékony lapokat sütőfóliára. 185 C-fokon süssük 10-12 percig.


Krém alap

4 db tojás sárgája
800 g állati tejszín
200 g fehércsokoládé
1 rúd vanília kikapart belseje

A tojás sárgáját keverjük el 200 g tejszínnel, a többi tejszínt forraljuk fel a vaníliával. Adjuk hozzá a sárgájás részt és folyamatos keverés közben hevítsük 80 C-fokig. Keverjük simára benne a fehércsokoládét. A krémet egy éjszakán át hűtsük.

Torta töltése

Kihűlt alapkrém
100 g mascarpone
100 g házi pisztácia paszta+1 csipet só

A pisztácia pasztát úgy készítjük, hogy a sózatlan pisztáciát enyhén megpirítjuk. Sütőben szétterítve 180 C-fokon 12-15 perc. Majd még forrón egy aprítóban, kávédarálóban vagy smoothie készítőben teljesen krémesre keverjük.

A kihűlt alapkrémet a mascarponéval lassú fokozaton óvatosan kihabosítjuk(Ha túl sokáig keverjük kiikrásodhat.) A krém egyik felébe keverjük bele a pisztácia pasztát. Körkörösen felváltva a krémeket töltsük össze a négy piskótalapot.



2 megjegyzés:

  1. If you're trying to burn fat then you absolutely need to start following this brand new custom keto diet.

    To create this service, licenced nutritionists, personal trainers, and professional cooks have united to produce keto meal plans that are powerful, suitable, price-efficient, and delightful.

    Since their grand opening in January 2019, thousands of people have already transformed their body and well-being with the benefits a proper keto diet can provide.

    Speaking of benefits; clicking this link, you'll discover eight scientifically-proven ones provided by the keto diet.

    VálaszTörlés
  2. Why Baccarat is so popular: It's Fun. | Wahlberg
    There are multiple ways to play Baccarat in the gambling industry. A good 인카지노 example หารายได้เสริม of this is that Baccarat combines two bets 바카라 사이트 into one. One, you will win a

    VálaszTörlés