Előszó

2011. október 2., vasárnap

Az A380-as óriásgép Budapesten

Ma érkezett az A380, a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe. Szokás szerint tűzoltóautóval, és egy különleges tortával üdvözölték a gép érkezését. A Budapest Airportnak jó szokása ugyanis, hogy különleges alkalmakra különleges tortákkal ünnepelnek. Ilyenek az új járatok indítása, vagy a különleges gépek érkezése. Ilyenkor egy kedves képviselőjük megjelenik a kávéházban és kihív engem, hogy megbeszéljük, milyen tortára is gondoltak. Néha képlékeny ötlettel, néha komplett „műszaki” rajzzal érkezik hozzám. Jelen esetben az utóbbi volt érvényben. A téma egy felhő, rajta a Lufthansa A380-as gigagépe, mögötte pedig, az irányító torony. Hozzá tartozó logók, feliratok. Mindez kétszáz szeletben. Ilyenkor olyan problémák is fel szoktak merülni, hogy hogyan férünk be a hűtőkamrába? Érdemes csak a legutolsó pillanatban elkezdeni készíteni, hogy ne kelljen sokáig kerülgetni? Hol fogok tudni kinyújtani 1,5 nm marcipánt, hogy leburkolhassam? A sérülésmentes leszállításról szintén gondoskodni kell. Eltöltöttem vele pár túlórát, de elkészült, elszállították én pedig izgultam, hogy mit szólnak majd hozzá. Aztán megcsörrent a telefonom. A szimpatikus hölgy volt, aki leadta a rendelést. Mindjárt gondoltam, hogy baj van, mert aki elégedett az nem szokott visszaszólni. Azt mondta, nagyon jó lett a torta és mindenkinek leesett az álla, de sajnos eltörték az egyik kis marcipánlogót. Megkértek, hogy készítsek egy másikat. Természetesen egy ekkora munkánál, egy kis szerviz is belefér, én pedig örültem, mert legalább így kaptam visszajelzést.

11 megjegyzés:

  1. Hallottam a rádióban,hogy megjött a gép és sok más érdekességet is,de erről a tortáról szó sem esett :( Nagy hiba,mert megint fantasztikusat alkottál :D
    GRATULÁLOK!

    VálaszTörlés
  2. Sajnos kevés embert engedtek közel a géphez.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem csúcs :) És pont hogy a pozitív visszajelzések a fontosak, nekem legalábbis nagyon :)

    VálaszTörlés
  4. Hirtelen mikor olvastam,hogy eltörték, már megijedtem,hogy a szárnyát, vagy valami hasonló nagyobb baleset történt!:D De ez szerintem a jobbik eset,hogy "csak" egy logó. Jó nagy falat volt ez a repülő, és te ismételten fantasztikusan helyt álltál!:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyszerű lett! Nem semmi munka!

    VálaszTörlés
  6. Nemcsak a gép szuper, de a torta is!

    VálaszTörlés
  7. hat ez valami csodaszep.... gratulalok a csodas alkotashoz..:)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűséges, tökéletes! Szuper dolgokat művelsz!

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok! Nagyon szép!Ez igazán mester munka!
    Csak azt hiányolom nem írtad milyen töltésű torta volt!
    A készítése videóra nem lett felvéve ?

    VálaszTörlés
  10. Felhők felett lehet egy szép torta is?

    VálaszTörlés
  11. Kedves Vilmos... ez megint gyonyoru... ez profeszionalizmus :-)

    VálaszTörlés