Recept egy rúdhoz, kb. 10 szelet
6 db tojás kettéválasztva
120 g nyírfacukor
60 g Graham liszt
60 g finomliszt
1 vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
200-300 g házi baracklekvár (ízlés szerinti mennyiségben)
A vaníliát és a citromhéjat keverjük el a tojássárgájában. A tojás fehérjét a nyírfacukorral verjük nem túl kemény habbá, majd óvatosan keverjük el benne a tojás sárgáját. Forgassuk bele a liszteket, keverjük lazán éppen csak csomómentesre. Szedjük sütőpapírral ellátott tepsire a masszát, majd kenjük szét egyenletes vastagságban. Süssük előmelegített 220 C fokos sütőben 15 percig. Nem szabad szárítani, inkább kissé legyen ress. Amint kivettük a sütőből fordítsuk át egy másik sütőpapírra, és így hagyjuk langyosra hűlni. Kenjük meg forró baracklekvárral, és tekerjük fel. Tekerjük be a leválasztott sütőpapírba és így pihentessük hűtőben 2 órát, hogy kellőképpen összeérjen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése