Előszó

2012. december 21., péntek

Tojáslikőr bonbon, hüvelyes bonbonkészítés



Tojáslikőr bonbontöltelék

170 ml tejszín
1 vaníliarúd
1 tojás sárgája
140 g fondán
110 g fehércsokoládé
10-20 ml tiszta szesz (ízlés szerint)

A fehércsokoládét és a fondánt, együtt olvasszuk fel vízgőzön. A tojás sárgáját egy kevés tejszínnel elkeverjük. A többi tejszínt a kettévágott vaníliával felforraljuk. Majd folyamatos kevergetés mellett leforrázzuk a sárgáját. Ez után mindjárt adjuk hozzá a felolvasztott fehércsokoládét, és a felolvasztott fondánt. Mire simára keverjük, le is hűl annyira, hogy hozzáadhassuk az alkoholt, ezt is keverjük el benne. Lehűtés után, használhatjuk folyékony állapotában, de ki is habosíthatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése