Előszó

2014. május 27., kedd

Diós pogácsa


 Recept

400 g liszt
200 g puha vaj
200 g tejföl
20 g élesztő
2 db tojás sárgája
4 g
2 csipet cukor
100 g durvára vágott dió megpirítva

1 egész tojás a kenéshez
Fél diószemek a díszítéshez

Az élesztőt keverjük el simára a tejföllel, a tojás sárgájával és a cukorral. Majd a többi összetevővel dagasszuk simára. Takarjuk le nejlonnal, és egy éjszakán át pihentessük hűtőszekrényben. Másnap gyúrjuk simára, majd lisztezett asztalon nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Szaggassuk ki kisméretű pogácsakiszúróval, majd kenjük meg a tetejét egész tojással. Tetejét fél diószemekkel díszítsük. Fél órát pihentessük szobahőmérsékleten, ezután 220 C-fokos sütőben 12-13 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése