Előszó

2014. november 10., hétfő

Baileys torta


Recept egy 23 cm átmérőjű tortakarikához

Piskóta

3 tojás kettéválasztva
20 g porcukor
50 g vaj
70 g cukor
70 g liszt
50 g olvasztott fehércsokoládé

A vajat a porcukorral keverjük habosra, majd egyesével keverjük hozzá a tojás sárgáját. A tojás fehérjét a cukorral verjük ne túl kemény habbá. A fehércsokoládét keverjük el a vajas résszel, majd lazítsuk a tojás fehérjével, végül forgassuk bele a lisztet. Kenjük szét a sütőkarikában és süssük 170 C-fokon 35-40 percig. Még forrón vágjuk ki a sütőkarikából.

Krém

100 g cukor
50 ml presszókávé
100 ml whiskey
540 ml állati tejszín
100 g mascarpone
340 g fehércsokoládé megolvasztva
1 vaníliarúd kikapart belseje

A cukrot olvasszuk meg, majd apránként adjuk hozzá a whiskeyt és a kávét, várjunk, míg kihűl a főzet. A tejszínt habosítsuk ki a mascarponéval, majd keverjük el a fehércsokoládéval, és a whiskeys főzettel.

Karamell ganache

100 g cukor
400 g tejszín forralva
400 g fehércsokoládé olvasztva


A cukrot olvasszuk fel, majd keverjük hozzá csomómentesen a tejszínt, és a fehér csokoládét, ha langyosra hűlt, áthúzhatjuk vele a tortát.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos
    Mivel elmaradt a rendezvény, és nem tudtam megkérdezni, ezért itt érdeklődnék
    A torta tetején lévő dísz is karamellből van és tudom hogy már valahol láttam a receptet róla, de most sehol nem találom
    Tudnál nekem segíteni? Mintha úgy rémlene hogy sütőben számítottam volna és hogy kell bele cékla lé is. ..?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Vilmos!
    Tegnap elkészítettem a Baileys tortát kis változtatással(kevesebb fehércsokim volt, és tettem kis zselatint, hogy hamarabb jobban kössön, amatőr vagyok torta téren, de párat azért már készítettem), mert félig burkolt és emeletes tortát készítettem magamnak szülinapra. Valami isteni finom a piskótája és a krémje. Nagyon szeretem az oldalad és a videóid, rengeteget lehet tanulni belőle! Köszönöm mégegyszer....:) Karlné Orsi
    mellékelni szerettem volna, hogy milyen lett, de itt nem tudtam :)

    VálaszTörlés