Recept 1 db 12 szeletes formához
8 tojás kettéválasztva
2 gerezd áttört fokhagyma
½ fej apróra vágott vöröshagyma
A szilikonformába helyezzük bele a fémkarikát, és fújjuk ki
a formaleválasztóval.
A tojássárgáját habosítsuk ki. A tojás fehérjét habosítsuk
ki a cukorral és a sóval. A két tojáshabot szedjük egybe, majd óvatosan
keverjük hozzá az olvasztott vajban elkevert hagymákat is. Végül forgassuk bele
a lisztet is. A piskótát töltsük az előkészített formába. 180 C-fokos sütőben
22-25 perc alatt süssük készre.
Tipp: Szebbé tehetjük a piskóta vágási felületét, ha apróra
vágott színes kaliforniai paprikát is adagolunk a piskótához.
Ajánlott töltelékek: Körözöttek, saláták, húskrémek,
sajtkrémek…stb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése