Előszó

2013. május 15., szerda

Sós torta Zilatortaformában

Recept 1 db 12 szeletes formához

8 tojás kettéválasztva
40 g cukor
15 g
180 g liszt
80 g olvasztott vaj
2 gerezd áttört fokhagyma
½ fej apróra vágott vöröshagyma

A szilikonformába helyezzük bele a fémkarikát, és fújjuk ki a formaleválasztóval.
A tojássárgáját habosítsuk ki. A tojás fehérjét habosítsuk ki a cukorral és a sóval. A két tojáshabot szedjük egybe, majd óvatosan keverjük hozzá az olvasztott vajban elkevert hagymákat is. Végül forgassuk bele a lisztet is. A piskótát töltsük az előkészített formába. 180 C-fokos sütőben 22-25 perc alatt süssük készre.

Tipp: Szebbé tehetjük a piskóta vágási felületét, ha apróra vágott színes kaliforniai paprikát is adagolunk a piskótához.

Ajánlott töltelékek: Körözöttek, saláták, húskrémek, sajtkrémek…stb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése