Előszó

2011. augusztus 29., hétfő

Sült kávédesszert


Recept:

Kávés habcsók

100 g tojásfehérje
100 g kristálycukor
100 g porcukor
20 ml sűrű kávé

A tojásfehérjét a porcukorral nem túl kemény habbá verem, majd hozzákeverem az átszitált porcukrot és a kávét. Szilikonos sütőpapírra kis habcsókokat dresszírozunk, majd 125 C-fokos előmelegített sütőben kb. 90 perc alatt kiszárítjuk.

Kávés tölcsér

125 g kristálycukor
15 g liszt
25 ml kávé
30 g olvasztott vaj

Az összetevőket egyszerűen keverjük össze. Szilikonos sütőpapíron kenjünk ki belőle 10-12 cm átmérőjű vékony köröket. 200 C fokos előmelegített sütőben 8-10 perc alatt addig sütjük, míg el nem kezd forrni. Ekkor kivesszük és még melegen tölcsért formázunk belőle, egy alufóliából készült sablon segítségével.

Tálalás:

A kávés habcsókot helyezzük kerek tányérra, és támasszuk neki a kihűlt kávétölcsért. A tölcsért töltsük meg vaníliás tejszínhabbal és kevés gyümölccsel díszítsük.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ez a nem mindennapi édesség!

    VálaszTörlés
  2. Hello!My name is Nina!I very love your deserty!Very deliciously!!Thank you to you for wonderful and very delicious desserts, for me on bloge a few your cakes and it including!

    VálaszTörlés
  3. And forgive for my bad English, I from Ukraine, therefore there are errors)

    VálaszTörlés