A csokoládét az előírtak szerint olvasszuk fel, majd temperáljuk le.
Ehhez útmutatót itt találunk: csokoládé temperálás
Amennyiben egyszínű csokoládéval dolgozunk, vékonyan terítsük szét, egyenletes vastagságban. Jelen esetben csíkos csokoládé szivarokat készítünk, ilyenkor egy fésűkártyával terítsük szét a csokoládét.
Olvasztott és szintén temperált fehér csokoládéval töltsük ki a hézagokat.
Várjunk, míg a csokoládé egy kissé megdermed. Majd egy kaparó segítségével határozott gyaluló mozdulatokat végezzünk a csokoládén. Ne adjuk fel, ha nem sikerül elsőre, ennek a dísznek az elkészítése némi gyakorlást igényel
Multumesc pentru explicatii.Pare usor de facut dar sunt sigura ca nu e asa.Voi incerca si eu.O zi buna!
VálaszTörlésNagyon tetszik. :)
VálaszTörlésA fehércsokival kitöltés számomra nem egyértelmű. Bocsánat, ha butaságot kérdezek. Tehát a barnacsokit fésűkártyával húzod el. Rögtön ráhúzod a fehércsokit egy egyenes szélű habkártyával, vagy hagyod a barna réteget egy kicsit megdermedni, és utána jön rá a fehér?
Ha azonnal jön rá a fehér, nem keverednek össze a csokik?
Szia, Petra!
VálaszTörlésTermészetesen hagyni kell dermedni egy picit, de mire meghúzod a csíkokat, pont eléri ezt a z állapotát.
Köszönöm a gyors választ, lehet, hogy összeszedem a bátorságomat és megpróbálom :)))
VálaszTörlésKöszönöm szépen itt is a képes bemutatót. Sajnos a heti programomba nem fér bele (pedig ez volt az eredeti terv) de el fogom készíteni az biztos.
VálaszTörlés