Előszó

2011. augusztus 1., hétfő

Csokoládé szivar készítése

A csokoládét az előírtak szerint olvasszuk fel, majd temperáljuk le.
Ehhez útmutatót itt találunk: csokoládé temperálás







 








Szükségünk van egy sima hideg munkafelületre, legjobb a márvány, de egy fémtálca is megteszi. Öntsük rá kevés csokoládét. 

 








Amennyiben egyszínű csokoládéval dolgozunk, vékonyan terítsük szét, egyenletes vastagságban. Jelen esetben csíkos csokoládé szivarokat készítünk, ilyenkor egy fésűkártyával terítsük szét a csokoládét.
Olvasztott és szintén temperált fehér csokoládéval töltsük ki a hézagokat.
 









Várjunk, míg a csokoládé egy kissé megdermed. Majd egy kaparó segítségével határozott gyaluló mozdulatokat végezzünk a csokoládén. Ne adjuk fel, ha nem sikerül elsőre, ennek a dísznek az elkészítése némi gyakorlást igényel

5 megjegyzés:

  1. Multumesc pentru explicatii.Pare usor de facut dar sunt sigura ca nu e asa.Voi incerca si eu.O zi buna!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik. :)
    A fehércsokival kitöltés számomra nem egyértelmű. Bocsánat, ha butaságot kérdezek. Tehát a barnacsokit fésűkártyával húzod el. Rögtön ráhúzod a fehércsokit egy egyenes szélű habkártyával, vagy hagyod a barna réteget egy kicsit megdermedni, és utána jön rá a fehér?
    Ha azonnal jön rá a fehér, nem keverednek össze a csokik?

    VálaszTörlés
  3. Szia, Petra!
    Természetesen hagyni kell dermedni egy picit, de mire meghúzod a csíkokat, pont eléri ezt a z állapotát.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a gyors választ, lehet, hogy összeszedem a bátorságomat és megpróbálom :)))

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen itt is a képes bemutatót. Sajnos a heti programomba nem fér bele (pedig ez volt az eredeti terv) de el fogom készíteni az biztos.

    VálaszTörlés