Előszó

2012. július 21., szombat

Lovacska torta

Egy régebbi munkám újrakészítésére kértek fel, már sokadszorra. Ebben most az volt a legnagyobb kihívás, hogy 30 C-fok melegben készült. Így egy kicsit gyorsabban kellett dolgozni. Megnézegettem a régi fotót, és pár dolgot másképp szerettem volna készíteni. Igyekeztem magasabbra emelni a fejét, és karakteresebben kidolgozni a lábait. Egy ilyenfajta tortához puhább burkoló anyagot ajánlok. Az általam használt cukortésztához, gyúrtam egy kevés formixot.

 Az egészet fehérrel burkoltam, majd kitakartam az orrészénél, a lábainál és a hátsó részénél, azokat a részeket, amiket fehéren is szerettem volna hagyni. Erre a célra a legalkalmasabb, ha közönséges papírt megnedvesítünk, így finoman rátapad a leburkolt tortára, és lefújás után könnyen eltávolítható. Ezek után lefújtam kávébarna ételfestékkel az egészet, valamint feketével a sörényét, farkát és a patáit. Mire mindennel végeztem, már eléggé megpuhult és elkezdett bólogatni, de erre számítottam is. Kitámasztottam az állát egy konzerves dobozzal, és természetesen merevítés is került a nyakába. 

Így aludt a paci egy éjszakát a hűtőben. Majd másnap reggel óvatosan áthelyeztem a csipkepapírra. Kb. fél méter magas volt, az ilyen munkáknál az eladólányok inkább megkérnek, hogy vigyem ki a vendégnek, mert nem mernek hozzányúlni. Legalább láttam a vevő reakcióját. Tetszett neki.



1 megjegyzés:

  1. Szia Vilmos!
    Próbálunk téged elérni, de az e-mailre nem válaszolsz, a tel.számodra pedig azt állítja, hogy ilyen számon előfizető nem kapcsolható...
    Elég sürgősen "kellenél" nekünk, úgyhogy, ha ezt olvasod, légyszi jelentkezzél nálunk!
    Köszi,
    Balogh-Ficsor Szilvi
    laptopkonyha.hu

    VálaszTörlés