Recept 1 db 23
cm átmérőjű tortához
5 db egész tojás
4 db tojás sárgája
150 g
cukor
150 g
liszt
100 g
olvasztott étcsokoládé
Az öt darab egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot
együtt kihabosítjuk. Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét,
majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet.
Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160 C-fokos előmelegített
sütőben 45 perc alatt.
Meggykrém
2 üveg magozott meggybefőtt (1500 g)
150 g
kukoricakeményítő
Rum
Egy kevés meggy lével oldjuk fel a keményítőt, a többit
turmixszoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel. Ízlés
szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, vagy akár
vörösborral.
Miután kihűlt keverjük át. Szükség szerint hígítsuk egy kis meggy
lével.
Vaníliakrém
700 ml állati tejszín
350 g fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Cseresznyepálinka
A tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el
benne a fehércsokoládét. A krémet hűtsük vissza legalább kilenc fokosra, ehhez
érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Ha lehűlt óvatosan habosítsuk ki, és
keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint.
Torta töltése
Kedves Vili!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet.
Attila
Kedves Vilmos
VálaszTörlésnagyon jó a blogod munkáidhoz további sok sikert kívánok
azóta sikerül jól a piskótám mióta a te recepted szerint készítem
Kedves Vilmos tetszik ez a tortad. ha nemharakszol el is kuldöm a keresztlanyomnak Irorszagba. meg elkeszulhet a nevnapjara. juditkanak.
VálaszTörlésSajnos de nekem nem jött fel magasra! Pedig jónak tűnt a tésztája amikor összeállt.
VálaszTörlésJuj, de jókor! 😊
VálaszTörlésSzia Vili!
VálaszTörlésEzt a receptet 18-cm-es formához; le- írnád az anyaghányadot?
Köszi
Születésnapra készítettem, szív alakú tortának. A krémek töltése miatt izgultam, még nem töltöttem így tortát. Nagyon finom lett, a töltést pedig kifejezetten élveztem! Mivel én magasabb tortát szerettem volna, sütöttem még egy kakaós piskótát is. Alul, felül a csokis piskóta, közötte 2 réteg kakaós. Krém még így is maradt. Köszönöm szépen a recept megosztását, örömmel próbálom ki a többit is a blogon!
VálaszTörlés