Az oldal teljes mértékben saját finanszírozásból működik. Ha szeretne adományt küldeni, megteheti a 11773171-00528104 számlaszámon. A Közleménybe írja be "Adomány". Köszönöm!
2012. július 31., kedd
Babapiskóta
Recept:
4 db tojás kettéválasztva
120 g kristálycukor
120 g liszt
Porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A cukrot és a tojásfehérjét verjük nem túl kemény habbá.
A felvert fehérjét és a felveretlen tojás sárgáját lazán keverjük össze, majd forgassuk bele az átszitált lisztet.
Helyezzünk egy nyomózsákba közepes méretű sima idomcsövet, majd szedjük bele a piskóta masszát. Szilikonos sütőpapírra nyomjuk a tetszőleges méretű babapiskóta formákat, és meghintjük porcukorral. 170 C-fokos gőzmentes sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp: Ízesítésével bátran kísérletezzünk. Használhatunk reszelt citrom vagy narancshéjat, diót, vaníliáscukrot, diót, őrölt mandulát…stb.
Címkék:
Babapiskóta,
Baby-sponge,
Farkas Vilmos,
házi babapiskóta,
uzsonnasütemény,
uzsonnasütemények,
Videók
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésMi lehet az oka hogy az én babapiskótáim laposak lesznek? Pedig a tojásfehérje kemény,mikor összekeverem a liszttel,tojás sárgájával, még jó állagú,de amikor sülnek ellapulnak.
Kedves,Pilchard!
VálaszTörlésAmit leírtál abból csak arra tudok következtetni, hogy túl keményre verted a tojásfehérjét. Nagyából olyan legyen az állaga a felvert fehérjének, mint a tejfölnek amikor nincs kikeverve. Soha semmilyen piskótához nem szabad keményre, törősre verni a tojásfehérjét.
Köszönöm a válaszodat,mindenképpen próbálkozom tovább,addig amíg nem sikerül.
VálaszTörlésKedves Vili,
VálaszTörlésKöszönöm a tegnapi sütögetést - minden isteni finom volt és mára már csak a morzsák maradtak- Ismétlést kér a család ;-)
A babapiskótának különösen nagy sikere volt - nagyon finom volt!
Köszönöm
Manna