Előszó

2012. július 31., kedd

Babapiskóta


Recept:

4 db tojás kettéválasztva
120 g kristálycukor
120 g liszt
Porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A cukrot és a tojásfehérjét verjük nem túl kemény habbá.
A felvert fehérjét és a felveretlen tojás sárgáját lazán keverjük össze, majd forgassuk bele az átszitált lisztet.
Helyezzünk egy nyomózsákba közepes méretű sima idomcsövet, majd szedjük bele a piskóta masszát. Szilikonos sütőpapírra nyomjuk a tetszőleges méretű babapiskóta formákat, és meghintjük porcukorral. 170 C-fokos gőzmentes sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp: Ízesítésével bátran kísérletezzünk. Használhatunk reszelt citrom vagy narancshéjat, diót, vaníliáscukrot, diót, őrölt mandulát…stb.



4 megjegyzés:

  1. Kedves Vilmos!
    Mi lehet az oka hogy az én babapiskótáim laposak lesznek? Pedig a tojásfehérje kemény,mikor összekeverem a liszttel,tojás sárgájával, még jó állagú,de amikor sülnek ellapulnak.

    VálaszTörlés
  2. Kedves,Pilchard!
    Amit leírtál abból csak arra tudok következtetni, hogy túl keményre verted a tojásfehérjét. Nagyából olyan legyen az állaga a felvert fehérjének, mint a tejfölnek amikor nincs kikeverve. Soha semmilyen piskótához nem szabad keményre, törősre verni a tojásfehérjét.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a válaszodat,mindenképpen próbálkozom tovább,addig amíg nem sikerül.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Vili,

    Köszönöm a tegnapi sütögetést - minden isteni finom volt és mára már csak a morzsák maradtak- Ismétlést kér a család ;-)
    A babapiskótának különösen nagy sikere volt - nagyon finom volt!
    Köszönöm
    Manna

    VálaszTörlés