Előszó

2012. július 4., szerda

Feketeerdő torta



Recept 1 db 23 cm átmérőjű tortához

5 db egész tojás
4 db tojás sárgája
150 g cukor
150 g liszt
100 g olvasztott étcsokoládé

Az öt darab egész tojást, a négy sárgáját, a sót és a cukrot együtt kihabosítjuk. Egy kevés habbal keverjük el az olvasztott csokoládét, majd forgassuk össze a többi tojáshabbal és óvatosan keverjük bele a lisztet. Kaparjuk a masszát piskótakarikába és süssük meg 160 C-fokos előmelegített sütőben 45 perc alatt.

Meggykrém

2 üveg magozott meggybefőtt (1500 g)
150 g kukoricakeményítő
Rum

Egy kevés meggy lével oldjuk fel a keményítőt, a többit turmixszoljuk össze, majd forraljuk fel és sűrítsük be a keményítővel. Ízlés szerint tovább ízesíthetjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, vagy akár vörösborral.
Miután kihűlt keverjük át. Szükség szerint hígítsuk egy kis meggy lével.

Vaníliakrém

700 ml állati tejszín
350 g fehércsokoládé
1 db vaníliarúd kikapart belseje
Cseresznyepálinka

A tejszínt a vaníliával forraljuk fel, majd keverjük el benne a fehércsokoládét. A krémet hűtsük vissza legalább kilenc fokosra, ehhez érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni. Ha lehűlt óvatosan habosítsuk ki, és keverjünk bele cseresznyepálinkát ízlés szerint. 

Torta töltése

A piskótát vágjuk el négyfelé. A két krémet töltsük nyomózsákba, majd a krémeket felváltva körkörösen nyomva, töltsük be a tortát. Ízlés szerint díszítsük.

7 megjegyzés:

  1. Kedves Vili!

    Köszönöm a receptet.
    Attila

    VálaszTörlés
  2. Kedves Vilmos
    nagyon jó a blogod munkáidhoz további sok sikert kívánok
    azóta sikerül jól a piskótám mióta a te recepted szerint készítem

    VálaszTörlés
  3. Kedves Vilmos tetszik ez a tortad. ha nemharakszol el is kuldöm a keresztlanyomnak Irorszagba. meg elkeszulhet a nevnapjara. juditkanak.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos de nekem nem jött fel magasra! Pedig jónak tűnt a tésztája amikor összeállt.

    VálaszTörlés
  5. Szia Vili!
    Ezt a receptet 18-cm-es formához; le- írnád az anyaghányadot?
    Köszi

    VálaszTörlés
  6. Születésnapra készítettem, szív alakú tortának. A krémek töltése miatt izgultam, még nem töltöttem így tortát. Nagyon finom lett, a töltést pedig kifejezetten élveztem! Mivel én magasabb tortát szerettem volna, sütöttem még egy kakaós piskótát is. Alul, felül a csokis piskóta, közötte 2 réteg kakaós. Krém még így is maradt. Köszönöm szépen a recept megosztását, örömmel próbálom ki a többit is a blogon!

    VálaszTörlés