Előszó

2011. július 2., szombat

Kardinális, Cardinal


Recept:

10 db tojás fehérje
230 g cukor

Sárga részhez:

Egy kis kártyányi a felvert tojásfehérjéből
4 db tojássárgája
1 púpozott evőkanál liszt
Az összetevőket óvatosan keverjük össze

Elkészítés
A tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzuk szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot. Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből. Lezárásképp újból nyomjunk 3-3 fehér csíkot. A tetejüket vékonyan porcukrozzuk.
Előmelegített 175 C-fokos sütőben süssük 35 percig, majd kapcsoljuk be a nedvesség tartalomcsökkentő funkciót és süssük tovább újabb 35 percig. Amint kivettük a sütőből töltsük össze a két „rudat” forró sárgabaracklekvárral.

 10 piece of egg white
230 g sugar

for the yellow part:

A small part from the beaten white egg
4 eggs yolk
1 big spoon flour

Mix the ingredients together carefully.

Preparation:

Churn up the foam from the white egg with the sugar, not too hard and then press 3-3 line on silicon baking paper. Press on this from the yolk part 2-2 line. Finally press 3-3 lines again. Scatter some powered sugar on their top. Bake it Preheated 175C oven for 35 min, then switch on the moisture content reducer and bake it for 35min more. As we take out the two rods, fill it with hot peach jam.

3 megjegyzés:

  1. Imádni való!!! Még soha nem mertem neki állni, de ha a Pavlovát mertem elkészíteni, akkor ez is menni fog!:-))

    VálaszTörlés
  2. Szuper a sutemeny! Ha nincs ez a szuper funkcio a suton, csak sima mezei legkeveres, akkor hogyan sussem? Koszonom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hagyományos módon, támasszuk ki a sütőajtót egy gyufásdobozzal.

      Törlés