2011. július 4., hétfő
Kókusztorta, Bounty cake
Recept:
Piskóta, tojás nélkül
525 g tejföl (3 kis pohár 20%-os)
1 tasak habfixáló
300 g olvasztott étcsokoládé (minimum 50% kakaótartalommal)
80 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
80 g finomliszt
Elkészítés:
A tejfölt a habfixálóval habosítsuk ki.
Keverjük bele az olvasztott csokoládét.
Forgassuk bele a liszteket.
A kapott masszát osszuk háromfelé és kenjünk belőle 23 cm átmérőjű kerek lapokat.
Majd a lapokat süssük meg 195 C-fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt.
Kókuszkrém
1000 ml állati tejszín
300 g kókuszreszelék
300 g fehércsokoládé
Elkészítés
Forraljuk fel a tejszínt, majd turmixszoljuk bele a kókuszt és a fehércsokoládét. Ezután a krémet le kell hűtenünk minimum 9 C-fokosra, ezért érdemes a krémet egy éjszakával korábban elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni.
Ha lehűlt a krém óvatosan ki tudjuk habosítani, vajkrém állagú lesz a szerkezete, de mégis könnyű és lágy.
Osszuk háromfelé a kókuszhabot és töltsük be vele a három tojás nélküli piskótalapot.
Ízlés szerint díszítsük.
Címkék:
bounty cake,
bounty torta,
coconut cake,
egg-free cake,
Ei-freie Kuchen,
Kókusztorta,
tojás nélküli piskóta,
Videók,
卵のないケーキ
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet :)
VálaszTörlésezt ki kéne próbálnom, kedves Vilmos!! :)
VálaszTörlésKedves Vilmos!
VálaszTörlésAz lenne a kérdésem hogy ezt a piskótát el lehet-e készíteni kakaóval,és ha igen akkor mennyi kakaó kell bele?
Még nem próbáltam. Gondolom a csokoládé helyett szeretnéd. Viszont ebben a receptben a piskóta tetemes részét a csokoládé adja, így ha kivesszük belőle akkor valamivel pótolni is kell. Csak kakaópórral nem lehet. Kell hozzá vaj, vagy margarin.Érdemes megpróbálni esetleg csoki helyett 200 g vaj, vagy margarin, 80 g porcukor, 20 g kakaópor. Ezeket kihabosítva a csoki helyett.
TörlésÜdv: Farkas Vilmos
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésKedves Vilmos!
VálaszTörlésKöszönöm a gyors válaszát, még lenne egy nem ide tartozó kérdésem. Ha lekvárt csinálok akkor ugye felrakom az adott gyümölcsöt cukorral forrni, amit forralás közben botmixerrel pépesítem, és ha mondjuk 500 g gyümölcsöt használok fel, ahhoz mennyi cukrot adjak hozzá?
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésMegfőztem a krémet. Szerintem gond lehet a leírt arányokkal. Amikor az 1 liter tejszínhez hozzáadtam a 30 dkg kókuszt, az szinte teljesen magába szívta a folyadékot. Másnap reggelre egy masszív bounty csoki állagú kókuszkrémet kaptam, melyet lehetetlen volt kihabosítani. Betömörítettem a lapok közé, remélem azért szeletelhető lesz. A torta oldalát sem lehetett bekenni vele. Egyébként nagyon jó ízű.
Esetleg valamit elrontottam?
Boldog karácsonyt!
Üdvözlettel: Tóth Mónika