Előszó

2011. július 12., kedd

Burgonyás lángos



Recept:
250 g liszt
125 g főtt, áttört burgonya
100-120 ml állati tejszín
20 g vaj
10 g élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Egy kevés tejszínnel és liszttel elkeverjük az élesztőt és a cukrot.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd áttörjük. Ezek után a maradék tejszínnel, a vajjal és a sóval összefőzzük. Ezt a krumplipürét hagyjuk kihűlni, majd a liszttel és az élesztős elegyel, tésztát gyúrunk belőle. Húsz percig hagyjuk pihenni, majd átgyúrjuk és újabb húsz perc pihentetés után feldolgozzuk.
Olajozott asztalon kis korongokat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.

Lekenjük fokhagymás, vizes, sós oldattal. Megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.




1 megjegyzés:

  1. kedves Vilmos

    mást nem tudok mondnani mint köszönöm :)

    nagyon finom lett ,ugyan még az ujjabb krumpli nem igazán a tuti hozzá de lesz ez még jobb is ...
    a receptedet az Nlc röl lopikáltam le mint Bakis1968 , köszike bye

    VálaszTörlés