Recept:
250 g liszt
125 g főtt, áttört burgonya
100-120 ml állati tejszín
20 g vaj
10 g élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
Egy kevés tejszínnel és liszttel elkeverjük az élesztőt és a cukrot.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd áttörjük. Ezek után a maradék tejszínnel, a vajjal és a sóval összefőzzük. Ezt a krumplipürét hagyjuk kihűlni, majd a liszttel és az élesztős elegyel, tésztát gyúrunk belőle. Húsz percig hagyjuk pihenni, majd átgyúrjuk és újabb húsz perc pihentetés után feldogozzuk.
Olajozott asztalon kis korongokat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.
Lekenjük fokhagymás, vizes, sós oldattal. Megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.
Potato scones
Recipe:
250g flour
125g boiled,
mashed potato
100-120ml
double cream
20g butter
10g yeast
1 small spoon
salt
1 small spoon
sugar
Peel the
potatoes cut into cubes and cook them to soft then mash them. Then cook them
together with the remaining double cream, butter and salt. Leave this smashed
potato to cool then from add flour and yeast mixture to it then knead dough
from it. Leave the dough for rest for 20 minutes, then knead through then after
20 min standing time use it.
On oiled table
shape small discs and fry it on hot oil.
Grease it with
garlic-salty water solution. Brush with sour cream and sprinkle with grated
cheese.
kedves Vilmos
VálaszTörlésmást nem tudok mondnani mint köszönöm :)
nagyon finom lett ,ugyan még az ujjabb krumpli nem igazán a tuti hozzá de lesz ez még jobb is ...
a receptedet az Nlc röl lopikáltam le mint Bakis1968 , köszike bye