Előszó

2011. július 12., kedd

Burgonyás lángos,Potato scones



Recept:
250 g liszt
125 g főtt, áttört burgonya
100-120 ml állati tejszín
20 g vaj
10 g élesztő
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Egy kevés tejszínnel és liszttel elkeverjük az élesztőt és a cukrot.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd áttörjük. Ezek után a maradék tejszínnel, a vajjal és a sóval összefőzzük. Ezt a krumplipürét hagyjuk kihűlni, majd a liszttel és az élesztős elegyel, tésztát gyúrunk belőle. Húsz percig hagyjuk pihenni, majd átgyúrjuk és újabb húsz perc pihentetés után feldogozzuk.
Olajozott asztalon kis korongokat formázunk belőle és forró olajban kisütjük.

Lekenjük fokhagymás, vizes, sós oldattal. Megkenjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Potato scones      
Recipe:
250g flour
125g boiled, mashed potato
100-120ml double cream
20g butter
10g yeast
1 small spoon salt
1 small spoon sugar

Peel the potatoes cut into cubes and cook them to soft then mash them. Then cook them together with the remaining double cream, butter and salt. Leave this smashed potato to cool then from add flour and yeast mixture to it then knead dough from it. Leave the dough for rest for 20 minutes, then knead through then after 20 min standing time use it.
On oiled table shape small discs and fry it on hot oil.


Grease it with garlic-salty water solution. Brush with sour cream and sprinkle with grated cheese.

1 megjegyzés:

  1. kedves Vilmos

    mást nem tudok mondnani mint köszönöm :)

    nagyon finom lett ,ugyan még az ujjabb krumpli nem igazán a tuti hozzá de lesz ez még jobb is ...
    a receptedet az Nlc röl lopikáltam le mint Bakis1968 , köszike bye

    VálaszTörlés