2011. július 4., hétfő
Máglyarakás Zilatortaformában
Máglyarakás Zilatortaformában
Recept:
A korpusz
750 g szikkadt kalács
1000 ml tej
200 g cukor
1 db vaníliarúd
1 db citrom
4 db tojássárgája (kb. 88 g)
Töltelék:
1 db alma
Baracklekvár
Hab:
4 db tojás fehérje
200 g cukor
Elkészítés:
A korpusz:
A kalácsokat vágjuk kb. 1 cm-es kockákra.
Tegyünk fel forrni 900 ml tejet, a 200 g cukorral, a vaníliarúd kikapar belsejével és a citrom lereszelt héjával.
A maradék 100 ml tejet keverjük el a tojássárgájával.
A felforrt tejet gyorsan keverjük el a tojássárgájás eleggyel, majd öntsük rá a felkockázott kalácsra, és fakanállal forgassuk össze.
Töltsük bele az olvasztott vajjal kikent szilikon tortaformába, és gondosan tömködjük bele a réseibe.
Előmelegített 200 C-fokos sütőben 20 perc alatt süssük készre.
Amint megsült fordítsuk át, és válasszuk le a szilikonformát.
A töltelék:
Reszeljük le az almát és facsarjuk rá a citrom levét, végül enyhén pároljuk meg.
A reszelt almát pakoljuk a korpusz üregeibe és öntsük le forró baracklekvárral.
Hab:
A 4 db tojásfehérjét a 200 g cukorral folyamatos keverés mellett csípősre melegítem (beledugom az ujjam, és ha a forróság megcsípi, akkor jó) maximum 85 C-fokig.
Ezután kihűlésig, lágy habot verek belőle.
A kész habot csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltöm és a korpusz betöltött üregeit lezárva feldresszírozom a tortát.
A habot 175 C-fokon kb. 10 perc alatt rásütöm a tortára.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon-nagyon fincsi volt! Még annál is finomabb, mint amilyen csinos volt a Zila tortaformától!
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésÉlmény nézni, hogy dolgozik egy profi! Alig várom már az újabb videókat! Viszont a bordó ing egy kicsit már unalmas.:)) Vagy ez valami előírás (egyenruha) a Miele-nél?
VálaszTörlésAnna
Kedves, Anna!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszettek a felvételek. Az utóbbi videók egy napon készültek, ezért nem öltöztem át közben. A videók bejegyzésben, http://farkasvilmos.blogspot.com/search/label/Vide%C3%B3k
Találhatsz még felvételeket, más süteményekről más öltözékben.
Üdv: Farkas Vilmos
Kedves, Zsuzsa! Ne haragudj hogy nem válaszoltam, de sajnos még nem tudom mikor lesz a következő tanfolyam. Éppen időpontra vadászok. Türelmed köszönöm.
VálaszTörlésÜdv: Farkas Vilmos
Kedves Vilmos! Hmmm, ez nagyon finom lett! Szuper a recept! En meg tettem bele 12 dkg durvara tort diot, meg egy kis rumba aztatott mazsolat :)
VálaszTörlés