Recept:
6 db egész tojás
200 g liszt
200 ml olaj
200 ml víz
Csipet só
Csipet cukor
Elkészítés:
Tegyük fel forrni az olajat, a vizet a sóval és a cukorral. Ha felforrt keverjük bele a lisztet és hevítsük tovább, folyamatos keverés mellett, míg el nem válik az edény oldalától. Ekkor robotgép segítségével egyenként keverjük bele a tojásokat, és keverjük simára a masszát.
Nyomózsák segítségével, szilikonos sütőpapírra dresszírozzunk kb15 cm hosszú csíkokat
Előmelegített 180 C-fokos sütőben kb-25 perc alatt süssük egyenletesen arany barnára. A kihűlt fánkokat mártsuk ki kávéval színezett fondanttal. Majd vágjuk le a „kalapjukat”.
Krémes
1000 ml tej
2 db tojás sárgája
50 g liszt
90 g keményítő
6 db tojás fehérje
245 g cukor
Csipet só
1 vaníliarúd kikapart belseje
Elkészítés:
Keverjük csomómentesre a tojás sárgáját, a lisztet, a keményítőt, a vaníliát 200 ml tejjel, ez lesz a sűrítő anyag.
A maradék 800 ml tejet forraljuk fel. A forró tejből kb. 200 ml-t keverjünk a sűrítő anyaghoz. Ezt a folyamatot nevezzük hő kiegyenlítésnek. Ezután a sűrítő anyagot folyamatos keverés mellett csurgassuk a forrásban lévő tejhez és az egészet főzzük tovább, míg el nem kezd fényesedni. Közben habosítsuk ki a tojásfehérjét a cukorral és a sóval, végül keverjük össze a lefőzött anyagot a tojáshabbal. A forró krémes habot töltsük nyomózsákba és dresszírozzuk a fánkokba. Ha kihűlt a krémes hab, dresszírozzunk a tetejére kávés, vagy kakaós illetve csokoládés tejszínhabot. Végül tegyük vissza a tetejére a levágott kalapját.
Eclairs
donut
Recipe
6
whole eggs
200 g flour
200 ml of oil
200 ml
pinch of salt
pinch of sugar
200 g flour
200 ml of oil
200 ml
pinch of salt
pinch of sugar
Preparation (Instructions):
Boil the oil with the water,
salt and sugar. When it boiled stir the flour into and continue heating,
stirring constantly until it come off from the side of the bowl. Then mix the
eggs into one by one with machine help and mix the dough until smooth. With
compression bag shape approx 15
cm lines on the baking paper.
Bake it till golden-brown
colour in 180C
preheated oven approx. 25 minutes. Dip the cooled donuts with coffee coloured
fondant. Then cut off their "hats".
Creamy
1000
ml of milk
2 egg yolks
50 g flour
90 g starch
6 egg whites
Sugar245 g
pinch of salt
1 vanilla stick, scraped the inside
2 egg yolks
50 g flour
90 g starch
6 egg whites
Sugar
pinch of salt
1 vanilla stick, scraped the inside
Preparation (Instructions):
Mix the yolks smoothly with
the flour, starch, vanilla with 200 ml milk, this will be the dense material.
Boil the remaining 800 ml milk. From the hot milk mix approx. 200 ml to the
dense material. This process is called thermal equilibration. Then dribble the
dense material to the boiling milk with constant stirring and cook the whole
mix further till it starts to be shiny. Meanwhile whip the white egg with the
sugar and with the salt, finally mix the cooked material with the egg foam.
Fill the hot creamy foam into compression bag and press this creamy in the
donuts. When the creamy foam cold press coffee or cocoa or chocolate whipped
cream on their top. Finally put back the cut off hat.
Akárhányszor kitalálok valami újdonságot, amit még nem sütöttem, mindig a Te blogodra jutok el és mindig van videó.Köszönöm Vilmos :)
VálaszTörlés