Előszó

2011. július 10., vasárnap

Quad torta

Ezt a tortát a főnökömnek készítettem. Harminckét szeletes csoki tortát kért. Quad legyen és kék, a többit nagyjából rám bízta. Némi előkészületet igényelt, a kormány, az ütköző és az egyéb szárított cukormunkák miatt. Ezekhez most is zselatinos masszát (tragantot) használtam. Glazúrral ragasztottam össze, majd lefújtam ezüst lüszter festékkel. A sárvédők szintén, tragantból készültek. A begyúrt tragantmasszát kinyújtottam kb. fél cm vastagra és négy egyforma téglalapot vágtam belőle. Ezeket a téglalapokat egy félcső formába helyeztem és egy napig szárítottam. Végül leburkoltam kék marcipánnal.  A kerekei pici torták minden oldalról burkolva. A quad „orrészén” lévő dísz, glazúrból kinyomott halló, és szintén hajlítva szárítottam.  

3 megjegyzés:

 1. Kedves Vilmos.
  Mint írtam nagyon tetszik a quad tortád és lenne pár kérdésem. Az unokámnak szeretném megcsinálni. Kérdezem, hogy a kormány és az egyéb hasonló alkatrész sárvédö stb hogy van a tortához rögzítve. Ha belehelyezem a tortába nem puhul e fel úgy hogy elhajlik. Az unokám capucchino tortát rendelt. Az olvastam nálad hogy a marcipán felhelyezése előtt be kell kenni vajas krémmel. Milyen krémet javasolnál hozzá. ( ami legkevésbé vajas- de mégis elérem vele hogy a marcipán szépen rajta maradjon- mert nem nagyon szeretjük a vajas krémet.
  Nagyon köszönöm
  Sziszi
  Ui: lehet hogy délelött rossz helyre írtam ezért ide is bemásoltam a kérésemet.Még mindig szuper!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Sziszi!
   A torta merev részei bele vannak szúrva a tortába. A sárvédő egy pici marcipán rúddal van megemelve. Kedvenc vajas krémemet megtalálhatod az oldalamon videó formájában is:
   http://farkasvilmos.blogspot.com/search/label/Kar%C3%A1csonyi%20csokol%C3%A1d%C3%A9torta

   Üdv: Farkas Vilmos

   Törlés
  2. Kedves Vilmos!
   Nagyon köszönöm a válaszodat, remélem sikerül a törtám.
   Ha kicsit is megközelítem a tiedet elégedett leszek az unokám meg különösen.
   Nagyon klassz az oldalad. Sokat tanultam a videókból is.
   Mégegyszer köszönöm
   Sziszi

   Törlés