Előszó

2011. január 6., csütörtök

Hajlított csokidísz


Az egyik legegyszerűbb csokidísz. Kezdőknek is bátran ajánlom, otthon is könnyedén kivitelezhető. Torára, tányérdesszertre és akár pohárkrémre is passzol.





Lágyabb fóliából, vonalzó vagy más egyenes tárgy segítségével háromszögeket vágunk, célszerű sniccert használnunk.
A fólia egyik oldalát mártsuk temperált csokoládéba. Ügyeljünk, hogy a fólia végén maradjon, 1-2 cm ahol megfoghatjuk.
Márványon vagy más hideg felületen, hagyjuk pihenni addig amíg, elkezd kötni, de még hajlítható.
Ekkor helyezzük hengeres felületre vagy félcsőbe, aminek lehetőleg legyen hideg a felülete. Én két üveg jól lehűtött száraz vörösbort használtam, erre a célra.
Ha a csokoládé megkötött válasszuk le a fóliát.
Variációk.
További variációs lehetőség, ha a fólia közepébe nyílást vágunk. 

 


3 megjegyzés:

  1. Csak temperált csokiból kézíthető el?

    VálaszTörlés
  2. Szia, Eszter!
    Amennyiben valódi csokoládét használsz, mindenképpen temperálnod kell. Ha kakaós étbevonó masszából készíted, akkor nem kell temperálnod, hiszen az nem igényli, de azt nem is nevezhetjük csokoládénak.

    VálaszTörlés
  3. A lágy fólia alatt mi értesz? Alufólia megfelel? Válaszod előre is köszönöm!

    VálaszTörlés