Összetett formatorta haladóknak. Nyilván nem pont ugyan ezt a tortát szeretnétek elkészíteni, de érdemes végignézni. Talán találtok benne olyan ötletet, amit hasonló, vagy akár teljesen más munkátoknál fel tudtok használni.
Töltsünk tégla alakú tortát. Dermedés után, vágjuk ki belőle, a cica oldalsó látképét.
Állítsuk talpra.
A maradék süteményből vágjuk ki durván a négy lábat.
Kerekítsük le a törzsét.
Finomítsunk a lábakon, ahol szükséges.
A maradék tora szélekből, kerekítsük ki a macska idomait.
Kenjük le saját krémjével.
Ebben a fázisban nem kell tökéletesen simára kenni. Tegyük hűtőbe.
Ha megdermedt, tegyük át papírozott lemezre és most kenjük simára, mert most könnyebb.
Ilyen bonyolult formát nehéz egyben leburkolni, ezért a két első lábát vágjuk le és burkoljuk külön.
A marcipánt gyúrjuk simára, szükség esetén mikrohullámú sütőben picit rámelegíthetünk, de csak pár másodpercig. Illetve vizes kézzel gyúrjuk át. Nyújtsuk, ki 3-4 mm vastagra tekerjük fel a nyújtófára és borítsuk a süteményre.
Az egyik kezünkkel igazítjuk, a marcipánt a másikkal simítsuk a tortára. A gumikesztyű szigeteli a kezünk melegét, így tovább simogathatjuk a marcipánt.
A kényesebb helyeken kezdjük, ahol valószínűbb, hogy szakadni fog a marcipán. Tehát ahol kicsúcsosodik a torta, vagy nagyobb szögben törik meg.
Hogy jobban kézre álljon, bátran fordítsuk meg lemezestül.
Vágjuk körbe.
Simítsuk el a marcipánt, hogy ne látszódjon a körbevágás.
Burkoljuk le a lábakat.
Jelöljük ki a szemek, az orr és a fülek helyét.
Kezdjük el felépíteni az arcát.
Háromszög alakú orr.
Csepp alakú szemfehérje.
Szemszín ízlés szerint.
Orsó alakú pupilla. Aranyosabb a hatása, ha teszünk bele fehér fényfoltokat, ezt helyezzük a pupilla és a szivárványhártya határvonalára.
A maradék kinyújtott burkolómarcipánból szúrjuk ki a megfelelő méretű füleket. Egyik „végét” vágjuk le a másik „végét” csípjük össze.
Húzzuk ki a szeme kontúrját ecsettel.
Lehetőség szerint airbrussal fessük meg a mancsát…
…fülét…
…és csíkozzuk a testét.
Helyezzük be az előre elkészített tragantbajszokat.
Tegyük csipkepapírra. A különálló első lábakat érdemes olvasztott csokoládéval vagy glazúrral rögzíteni. Kapott még egy masnit a nyakába, ennek a szalagjaival takarjuk ki az első lábak illesztés pontjait.
Vilmos!
VálaszTörlésPont erre volt most szükségem ugyanis jövőhétre egy rózsaszín párducot kell készítenem.
Szuper,hogy mindent lépésről-lépésre lefotóztál:-)
Köszönet érte!
NAGYON KOSZONYUK A RESZLETES LEIRAST ES A FOTOKAT!
VálaszTörlésNagyon szép munka,és így képekkel olyan egyszerűnek tűnik:)
VálaszTörlésFondan alá tudnál nekem finom nem túl vajas,nem folyós,kenhető,mégis finom csoki krémet?Előre is köszönöm neked.
Szia!
VálaszTörlésAjánlom a házi csokikrémet.
http://farkasvilmos.blogspot.com/search/label/H%C3%A1zicsokikr%C3%A9m
Üdv: Farkas Vilmos
Nagyon köszönöm az ötletet, és persze a fázisfotókat!!! Az enyém nem lett ilyen tökéletes, de nagy sikere volt....:)
VálaszTörlésSzia!! Szeretném megkérdezni, hogy a foundant vagy a marcipán a jobb a burkolásra? És hogy mennyi kell a cicához. Illetve, hogy az alap piskótát hány cm-es tepsiben sütötted hány tojásból.
VálaszTörlésVálaszod előre is köszönöm!
Csilla
Kedves Vilmos!
VálaszTörlésKöszönöm az ötlet a cica elkészítéséhez. Nekem a kérdésem az airbrush festékszóróra vonatkozna. Milyen márkát lenne érdemes vásárolni ha tortákhoz és bonbonokhoz is szeretném használni:
Fúvóka átmérő (esetleg több)
alsó vagy felső tartályos
milyen kompresszor (paraméterei)
Válaszod előre is köszönöm!
Anita