Ez a lehető legkönnyebb csokoládé dekoráció. Természetesen nagyobb méretben is elkészíthető. Bármivel megtölthető, ami passzol a csokoládéhoz például: somlói galuska, gesztenyepüré vagy akár készíthetünk belőle gyümölcskosarakat is. Készíthetünk belőle bonbont is, de erre egy másik fejezetben térek majd vissza.
A célnak legmegfelelőbb a szilikonos mini kapszli, Amit temperált csokoládéval kikenünk egy ecset segítségével.
Alaposan dolgozzuk bele a kapszli réseibe.
Az elkészült formákat kb. 15 percig mélyhűtőben dermesszük.
Ha a papír és a csokoládé között légbuborékokat látunk, akkor a csokoládé biztosan megdermedt. Ekkor sniccer segítségével ejtsünk óvatos bevágást a papíron a forma aljától egészen a pereméig.
A bevágásnál megkezdve tépjük le a kapszlit, ekkor érdemes gumikesztyűt viselnünk, hogy ne hagyjunk ujjlenyomatot.
Felhasználását sokféleképpen variálhatjuk pl.: gesztenyetortára mini gesztenyepüré díszek.
Ez baromi jó ötlet!!!!!!!!!!!
VálaszTörlésKérdésem lenne. Van szilikon kapszlim. Ugyanolyan, mint ez a papír, amit a képen mutatsz, csak szilikonból. Ha arra készítem is jó?
Akkor nem kéne "pazarolnom" papírt.
Mondjuk, ha nem jön ki belőle, akkor kínos...:D
DE nagyon tetszik ez az ötlet!!!!!
Tökre feldobtad a napom!!!!!!!:)
Szia Anyatigris!
VálaszTörlésTeljesen jó a szilikonkapszli, bátran próbáld ki.
Na rossz helyre írtam be a kommentet, az előző posthoz, de itt is megismétlem, hogy megint fantasztikusat alkottál:-))
VálaszTörlésIlyen csokikosarat már én is készítettem:-)))
Nagyon tetszik a csokolade kehely! Ki fogom probalni! Koszonom!
VálaszTörlésKedves Vilmos,bocs így ismeretlenül is de igazság szerint túrós táskát kerestem és ezt az oldalt más oldalról találtam,a lányom kanadában él és idén karácsonykor az anyósával ( a fiú kanadai,fele részben indián)és ették a kürtös kalácsot és nagyon ízlett nekik és itt találtam hozzá receptet képekkel.Elküldtem neki remélem örülni fog és nagyon köszönöm emailem boszika1@freemail.hu
VálaszTörlés