Ismét egy nagyon egyszerű és változatosan felhasználható csokoládédíszt szeretnék bemutatni. Az elkészítésében egyetlen kérdés merülhet fel, hogy hogyan választhatjuk le egyben a fémformáról. Ilyenkor a legtöbben arra gondolnak, hogy le kell olajozni a félgömbformát, de ez nem szükséges, sőt nem szabad leolajozni. A megoldás, hogy a fémformát le kell fagyasztani. Egyszerűen dobjuk be 10 percre a mélyhűtőbe. Így a ráspriccelt csokoládé megdermed, mielőtt igazán bele tudna kapaszkodni a fémformába.
Tehát a lefagyasztott fémformát spineljük le, temperált csokoládéval. Ha nem szeretnénk, asztalt takarítani tegyünk alá fóliát.
A spinelést ismételjük keresztbe és akár átlósan is.
A csokoládé szinte azonnal megdermed. Gumikesztyűs kézzel emeljük le a formáról.
Foarte interesant.Doresc sa-ti multumesc pentru generozitate cu care impartasesti cu incepotori ca mine din experienta ta.
VálaszTörlés