Ez a csokoládédísz némi kézügyességet és gyakorlást igényel. Viszont bármilyen desszertet feldobhatunk vele, sőt még magasabb színvonalú cukrászversenyeken is megállja a helyét. Ha az elvét sikerült elsajátítani a végtelenségig variálhatjuk.
Keményebb, de azért hajlékony fóliából sniccerrel vágjuk ki a kívánt formákat. Érdemes papíron megrajzolni, majd a fóliát rátéve vonalzó segítségével átvágni.
A sablon egyik végére öntsünk temperált csokoládét.
Majd vékonyan kenjük el.
A sniccer segítségével nyúljunk a sablon alá, és emeljük ki a csokoládéból.
Helyezzük a márványasztal szélére úgy, hogy a sablon sarka lelógjon, így könnyebb lesz újra felemelni. Várjunk vele, amíg egy kicsit megköt, de még hajlítható a csokoládé.
Hajlítsuk meg a csokoládés részével befelé és csúsztassuk be az előre lefagyasztott hengerforma belsejébe. Használhatunk bármilyen hengerformát, de a legjobb, ha fém és tartja a hideget.
Ha becsúsztattuk, hűtőben kb. 15 percig dermesszük.
Ha megdermedt a csokoládé óvatosan válasszuk le a fóliát.
Kész.
Variációk.
Fantasztikusan jó, ezzel én is megpróbálkozom, köszi a részletes leírást!
VálaszTörlésNagyon jó. Köszönöm a bemutatását.
VálaszTörlésMicsoda praktika. Látom van Zila tortaformád. :-)
VálaszTörlésSzia Dia! Saját formám nincsen, de a munkahelyemen gyakran dolgozom vele.
VálaszTörlésIrigyellek! :-)
VálaszTörlésSzia, nagyon jók ezek a csokis díszek, azt hiszem az összeset kipróbálom majd!
VálaszTörlésKegyetlen jó:D
VálaszTörléstenyleg zsenialis. azert a sok orvendezes kozott nekem az a gondolat is befutott, hogy megtanulnam szivesen, hogyan kell olyan szabalyosra osszehozni a csokitortat, egyreszt a format, masreszt a csokibevonatot. Foleg azt! :)
VálaszTörlésMilyen csokoládét használ a díszhez?
VálaszTörlésLindt
Törlés