Előszó

2011. január 3., hétfő

Elegáns csokoládédísz


Ez a csokoládédísz némi kézügyességet és gyakorlást igényel. Viszont bármilyen desszertet feldobhatunk vele, sőt még magasabb színvonalú cukrászversenyeken is megállja a helyét. Ha az elvét sikerült elsajátítani a végtelenségig variálhatjuk.








Keményebb, de azért hajlékony fóliából sniccerrel vágjuk ki a kívánt formákat. Érdemes papíron megrajzolni, majd a fóliát rátéve vonalzó segítségével átvágni.

A sablon egyik végére öntsünk temperált csokoládét.

Majd vékonyan kenjük el.

A sniccer segítségével nyúljunk a sablon alá, és emeljük ki a csokoládéból.

Helyezzük a márványasztal szélére úgy, hogy a sablon sarka lelógjon, így könnyebb lesz újra felemelni. Várjunk vele, amíg egy kicsit megköt, de még hajlítható a csokoládé.

Hajlítsuk meg a csokoládés részével befelé és csúsztassuk be az előre lefagyasztott hengerforma belsejébe. Használhatunk bármilyen hengerformát, de a legjobb, ha fém és tartja a hideget. 

Ha becsúsztattuk, hűtőben kb. 15 percig dermesszük.

Ha megdermedt a csokoládé óvatosan válasszuk le a fóliát.
Kész.


Variációk.

10 megjegyzés:

  1. Fantasztikusan jó, ezzel én is megpróbálkozom, köszi a részletes leírást!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó. Köszönöm a bemutatását.

    VálaszTörlés
  3. Micsoda praktika. Látom van Zila tortaformád. :-)

    VálaszTörlés
  4. Szia Dia! Saját formám nincsen, de a munkahelyemen gyakran dolgozom vele.

    VálaszTörlés
  5. Szia, nagyon jók ezek a csokis díszek, azt hiszem az összeset kipróbálom majd!

    VálaszTörlés
  6. tenyleg zsenialis. azert a sok orvendezes kozott nekem az a gondolat is befutott, hogy megtanulnam szivesen, hogyan kell olyan szabalyosra osszehozni a csokitortat, egyreszt a format, masreszt a csokibevonatot. Foleg azt! :)

    VálaszTörlés
  7. Milyen csokoládét használ a díszhez?

    VálaszTörlés