Ennek a dísznek az elkészítése roppant egyszerű és a végtelenségig variálható. Az eredmény pedig a legelőkelőbb tányérdesszerteket is feldobja.
Szükségünk van hozzá két fóliára és fésűkártyára.
A fólia hosszabbik szélére öntsünk temperált csokoládét.
Szétkennünk nem kell, csak húzzuk meg a fésűkártya sűrűbbik felével.
Most öntsünk csokoládét a fólia rövidebbik szélére…
…és szintén húzzuk el a kártyával.
Meg kell várnunk a csokoládénak azt a dermedtségi pontját, amikor már van tartása, de még képes egymáshoz tapadni. Ekkor a csokicsikokat keresztirányban helyezzük egymásra. Ha túl korán illesszük össze egymásba fognak olvadni, ha túlkésőn, akkor nem fognak összetapadni.
Elég kint hagynunk a márványasztalon, hogy megkössön. Ha megkötött válasszuk le a fóliát az egyik oldaláról.
Enyhén forrósítsunk fel egy kést. Erre a célra megfelel brillező, forró víz, vagy hőlégfúvó is, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró.
Vágjunk tetszés szerinti formákat. Vigyázzunk, ne nyomjuk rá nagyon a kést, szinte csak a penge melegével dolgozunk.
Forró kiszúróval tovább díszíthetjük.
Csak a fantáziánk szabhat határt, hogyan variáljuk.
WAW !
VálaszTörlésHúúú megint micsoda szépséget alkottál.
VálaszTörlésIlyen csokikosárkát én is készítettem, nagyon finom bonbont lehet belőle alkotni:-)))
Csodálatosak a díszítéseid:-)
Decor superb si foarte frumos explicat !
VálaszTörlésGyönyörűek ezek a csokidíszek!!
VálaszTörlésA desszerteket is Te készítetted?